Viber kullananlara müjde: Yeni güncellemeyle video mesaj özelliği geldi

Dünya genelinde 800 milyon kullanıcısı olan Viber, güncellemeyle birlikte video mesaj özelliği kazandı.

Anlık mesajlaşma ve görüntülü görüşme uygulaması Viber, güncellemeyle yeni yetenekler kazandı. Bundan böyle uygulamanın yeni versiyonunu kullananlar 30 saniyelik kısa videolar çekerek kişi listesine mesaj olarak gönderebilecek.

Sohbet penceresinden mesaj düğmesine sürükleme hareketi yapıldığında video kaydı otomatik olarak başlatılabiliyor. Videoların izlenme süresi açısından herhangi bir kısıtlama ise yok. Yani Instagram Hikayeler ya da Snapchat'teki gibi 24 saat süre geçtikten sonra videolar silinmiyor. Video mesajı ilettiğiniz kişi, içeriği istediği zaman istediği kadar izleyebiliyor.



Viber, bu güncellemeyle birlikte Wikipedia, Giphy, Viber Stickers ve TheMovieDB gibi üçüncü parti servislere de destek vermeye başladı. Sohbet eklentileri şeklinde isimlendirilen bu sisteme, @servisadı şeklinde yazıldığında erişilebiliyor.

En önemli gelişmelerden birisi ise Viber Stickers. Bu servis, özellikle son yıllarda çeşitlilik kazanan emoji ve etiketler konusundaki eksikliği ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >