Vine kapanıyor diye üzülenlerin yardımına Giphy yetişecek

Twitter, geçtiğimiz günlerde bir tweet ile Vine'ı kapatacağını duyurmuştu. Giphy ise yakında kapatılacak uygulamanın kullanıcılarına bir kolaylık sunmaya hazırlanıyor.

Twitter'ın Vine'ın kapatılacağı duyurması Vine kullanıcılarını oldukça üzmüştü. Öyle ki bunu Vine'ın kurucusu dâhil tüm kullanıcılar Twitter üzerinden dile getirdi. Vine'ın popülaritesini ve emektar kullanıcılarını duyan ise ünlü gif paylaşım sitesi Giphy oldu. Giphy, Vine kullanıcılarına alternatif sunacağını açıkladı. Şirket Vine kullanıcılarına videolarını hareketli görüntü servisine aktarmaları için bir araç sunacağını resmi olarak açıkladı.



Twitter, Vine açıklamasında internet sitesinin kapatılmayacağını da yer vermişti; yani site artık sadece dijital bir arşiv olarak kalacak ve ötesine geçemeyecekti. Giphy'nin hamlesi Vine arşivlerini saklamak isteyenlere bir alternatif olacak.

Bu servisten yararlanabilmek için Vine'daki URL'nizi Giphy hesabınıza eklemeniz yeterli olacak. Size ait tüm Vine'lar otomatik olarak Giphy profiline transfer edilecek. Eğer birden fazla Vine hesabını bağlamak istiyorsanız, bunun için Giphy ile irtibata geçmeniz gerekecek. Vine ve Giphy hesaplarınızı bağlamak için buraya tıklayabilirsiniz.



Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >