Volkswagen Ar-Ge sorumlusu: Elektrikli otomobil değil batarya fabrikası üzerine çalışılmalı

VW gigafactory
VW gigafactory

Volkswagen'in Ar-Ge sorumlusu Ulrich Eichhorn, şirketin 2025'e kadar 30 adet elektrikli otomobil modeli üretmeyi hedeflerini açıkladı.

Dünyanın önde gelen otomobil üreticileri elektrikli otomobile ciddi manada önem vererek çalışmalarını bu yönde ilerletiyor.

Yenilenebilir enerjinin daha temiz bir yaşam sunması ve maddi olarak petrole göre daha uygun olması mantıklı çözüm olarak elektrikli otomobillere yöneltiyor.

Markalar bu alanda çalışmalarını sürdürürken Volkswagen Ar-Ge sorumlusu Ulrich Eichhorn, çok farklı bir noktaya dikkat çekti. Eichhorn, elektrikli otomobil üretiminden ziyade batarya fabrikası üretimine ağırlık verilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Ar-Ge sorumlusu 2025’e kadar 40 adet Gigafactory kurulması gerektiğine dikkat çekti. Eichhorn, Volkswagen’in 2025 yılına kadar 200GWh üretim kapasitesine ulaşması gerektiğini ifade etti. Zira şirket o yıla kadar 30 adet elektrikli otomobil üretmeyi ve yılda 2-3 milyon adet elektrikli otomobil satmayı hedefliyor.

Diğer üreticiler de hesaba katıldığında, dünya çapında 1.5TWh’lık kapasiteye sahip batarya üretim tesisinin olması gerektiği ifade ediliyor. Bildiğimiz üzere Tesla Motors’un Panasonic’le işbirliği içinde Nevada eyaletinde kurduğu batarya fabrikası Gigafactory, 35KWh üretim kapasitesine sahip. Bu açıdan düşünüldüğünde Ulrich Eichhorn, 8 yıl içinde 40 adet Gigafactory’nin daha kurulması gerektiğini düşünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >