Volkswagen Passat'ın yeni tasarımı 2019'da tanıtılacak

Passat
Passat

Volkswagen'in orta büyüklükteki sedan otomobili Passat, gelecek yıl yeni tasarımıyla tüketicilerin karşısına çıkacak. Yenilenen Passat'a yeni bir SUV modeli de eşlik edecek.

Otomotiv sektöründe SUV otomobillere ilginin artmasıyla sedan modellerde ciddi bir düşüş gözlenmeye başladı. Buna rağmen sedan türünde tüketicilerin ilgisini canlı tutmayı başaran Volkswagen, yeni Jetta ve Arteon'dan sonra gelecek sene Passat'ı yenilemeyi planlıyor.

VW grubunun keskin çizgiler, büyük radyatör ızgarası ve LED aydınlatma unsurlarıyla öne çıkan yeni dizayn anlayışına göre tasarlanacak yeni Passat, muhtemelen serinin ilk prizli hibrit modeline de referans olacak. Aracın daha uzun bir kasa yapısı benimseyerek Jetta'dan farklılaşması amaçlanacak.

Yeni bir SUV modeli geliyor

Arteon'un Amerikan piyasası için lanse edildiği Chicago fuarında basına konuşan Volkswagen yetkilileri, yeni Passat ile birlikte bir SUV modelinin daha piyasaya sürüleceğini doğruladı. ABD pazarına yönelik geliştirilen ve VW'nin MQB platformunda ürettiği en büyük otomobil olan Atlas ile kıyaslanan yeni SUV, muhtemelen Atlas'ın beş kişilik versiyonu olarak satışa sunulacak. Hem Passat hem de küçük Atlas'ın 2019'da resmiyet kazanması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >