Volkswagen'in elektrikli lüks sedan konsepti I.D. Vizzion tanıtıldı

I.D. Vizzion
I.D. Vizzion

Lüks sedan segmentini elektrikli bir otomobille doldurmak isteyen Volkswagen, I.D. Vizzion adını verdiği 300 beygirlik konseptini endüstrinin beğenisine sundu.

Phaeton modelinin üretimine son vererek lüks sedan segmentinden çekilen Volkswagen, bir süredir yeni bir modelle geri dönmenin hesaplarını yapıyordu. Alman otomotiv devinden ilk somut hamle geldi. I.D. Vizzion adlı yeni konseptini tanıtan şirket, lüks sedan sınıfına yönelik elektrikli otomobil planlarından bahsetti.

Tamamen sürücüsüz olarak tasarlanan I.D. Vizzion konsepti, toplamda 300 beygir güç sunacak iki elektrik motoruyla donatılmış. 111 kW kapasiteli bataryası 665 kilometreye kadar tek şarjla seyahat imkanı sağlayan lüks sedan, Volkswagen'in birkaç yıldır üzerinde çalıştığı elektrikli otomobil platformu MEB üzerine inşa edilecek.

Volkswagen'in ilk elektrikli otomobili 2020'de geliyor

2025'e kadar 20'den fazla tam elektrikli otomobil piyasaya sürme planı çerçevesinde çalışmalarını yürüten VW grubu, ilk modeli 2020'de hatchback kategorisinden satışa çıkaracak. İlk I.D. konseptinin seri üretim versiyonu olması beklenen araç, elektrikli Golf'ün MEB platformunda geliştirilmiş halefi olarak da nitelendirilebilir. Araçta ayrıca sürücüsüz otomobil ve diğer gelişmiş otomotiv teknolojileri mevcut olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >