Volvo, tüm modellerine 180 km/s hız sınırı getiriyor

Volvo
Volvo

Üst düzey güvenlik teknolojileri ve sağlam otomobilleriyle bilinen Volvo, yeni aldığı kararla birlikte tüm modellerine 180 km/s sınırı getiriyor.

Böylece artık otomobillerin daha yüksek hıza çıkması mümkün olmayacak.

Bu sistem, Ağustos 2020 itibariyle Türkiye'ye gelecek modelleri de kapsıyor.

Tarafsız derecelendirme kuruluşları tarafından yapılan hemen her test, Volvootomobillerin sağlamlığını ortaya koyuyor. Yani İsveçliotomobilüreticisi için yıllardır devam eden 'kaya gibi sağlam otomobil' algısı, yeni modeller için de geçerli denilebilir.

Bu sağlamlık tabii ki üst düzey güvenlik önlemleriyle oluyor. Hem sürücü hem de yolcuların güvenliği konusunda bir dizi teknoloji barındıran Volvo otomobiller, yeni modellerle birlikte güvenlik standartlarını daha da üst seviyeye çekiyor.

Tüm modeller için geçerli

Volvo, tüm modelleri için 180 km / s hız sınırı getiriyor.
Volvo, tüm modelleri için 180 km / s hız sınırı getiriyor.

Son açıklananlara göre Volvo, özellikle hız sınırlaması konusunda artık tüm modelleri kapsayan yeni bir karar aldı. Volvo otomobiller için geçen sene sıkça konuşulan ve aslında kısmen de olsa hayata geçirilen 'hız sınırlaması' şimdi tüm modeller için gerçeğe dönüşüyor. Tüm Volvo'larda artık 180 km/s hız sınırı geçerli. Yani daha yüksek hıza çıkması mümkün değil. Bu hız sınırlamaları aslında uzunca yıllardır tüketici tarafından çeşitli nedenlerle sorgulanıyor. Yani aslında hız sınırlama sisteminin insanlar tarafından tam anlamıyla anlaşılmadığı tahmin ediliyor. Ancak yine de otomobil üreticileri bu ve benzer adımları almaya devam ediyorlar.

Hız sınırına ek olarak CareKey isimli özellik de sunuluyor. Bu da aslında yine güvenlik konusunda büyük öneme sahip.

    Care Key nedir? Care Key,

    yol güvenliğindeki en büyük sorunlardan biri olan aşırı hız konusunu ele almaya yardım eden inisiyatifimizin bir parçası. Volvo sürücülerinin otomobilin son hızını sınırlandırmasına yardım ediyor ve bu da özellikle daha genç ve tecrübesiz sürücülere otomobili vermeden önce çok faydalı olabilir. (Kaynak: VolvoCars)

Trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma sorumluluğu taşıyoruz.

Konuyla alakalı olarak Volvo Güvenlik Merkezi Başkanı Malin Ekholm'ün de bir açıklaması var. Şöyle ki:

  • Bir otomobil üreticisinin trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma sorumluluğu taşıdığını düşünüyoruz. Hız sınırlama teknolojimiz ve onun başlattığı diyalog bu düşünceye uygun düşüyor. Hız sınırı ve Care Key, insanların hızın tehlikeli olduğunu anlamalarına ve bunu yansıtmalarına yardımcı olurken, ayrıca iç rahatlığı sağlıyor ve iyi sürücü davranışlarını da destekliyor.

Buna ek olarak Volvo Cars Türkiye Genel Müdürü Sabri Sözen'in de bir açıklaması var:

  • Volvo, geçtiğimiz yıl açıkladığı gibi 21 Mayıs'tan itibaren üreteceği tüm otomobillerinde maksimum hızı 180 km ile sınırlandırıyor. Bu da Türkiye'ye ağustos ayından itibaren gelecek otomobillerde bu sınırın olacağını ortaya koyuyor.

Yani aslına bakılırsa Ağustos 2020'den itibaren Türkiye'ye gelecek olan Volvo otomobillerle birlikte ülkemizde de bu hız sınırı geçerli olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >