Warren Buffet, iPhone 11 kullanmaya başladı

Warren Buffet
Warren Buffet

Dünyanın en önemli yatırımcılarından biri olan Warren Buffet, Samsung'un kapaklı telefonundan iPhone 11'e geçiş yaptı.

Buffet, daha önce birçok kişiden iPhone 11 hediyesi aldığını ve bu isimlerden birinin de Apple CEO'su Tim Cook olduğunu da vurguladı.

Dünyanınenzenginisimlerinin kullandığı herhangi bir ürün doğrudan haber niteliği taşıyor. Bunun en son ve somut örneği Bill Gates'in elektrikli Porsche'u.

Gates, İlk elektrikli otomobilini satın alırken neden Tesla değil Porsche tercih ettiğini de açıkladı. Ama Elon Musk, bu karar sonrasında hayal kırıklığına uğradığından bahsetti.

Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan teknoloji haberlerinden biri Bill Gates'in elektrikli bir Porsche almasıydı.
Geçtiğimiz haftanın en çok konuşulan teknoloji haberlerinden biri Bill Gates'in elektrikli bir Porsche almasıydı.

Bill Gates, elektrikli otomobillerin çevre kirliliği ve iklim değişikliği konusunda önemli bir rol üstlendiğini özellikle belirtiyor. Ayrıca bu noktada Tesla'ya da gönderme yaparak, çalışmaları takdir ettiğini söylüyor.

Ayrıca en çok merak edilen sorulardan biri ise Tesla yerine neden elektrikli Porsche tercih edildiği. Ama bu sorunun da bir cevabı var; Gates, bu otomobilin 'premium' modellerle hemen hemen benzer fiyatlara sahip olduğunu ve epey havalı gözüktüğünü söylüyor. Ek olarak Porsche kullanmaktan büyük keyif aldığını da belirten Gates, seçiminden gayet memnun gözüküyor.

Bir diğer örnek ise Warren Buffet. En önemli yatırımcılardan biri olan 89 yaşındaki Buffet, aktarılan bilgilere göre çok kısa bir süre önce iPhone kullanmaya başladı.

  • Warren Buffet kimdir? Amerikalı iş adamı ve hisse senedi yatırımcısı. Kendisi 20.yüzyılın en başarılı yatırımcılarından biri olarak görülüyor, Wikipedia. Ayrıca kendisi çok fazla kitap okur.

Warren Buffet, daha önce Samsung Haven isimli kapaklı telefonu kullanıyordu. Apple'da da hissesi olan Warren Buffet, daha önce SamsungHaven isimli çok basit ve ucuz bir telefonu tercih ediyordu. Ama akıllı telefona geçme kararı almış olacak ki iPhone'a yöneliyor. Hatta tam model de belli. Dünyanın en önemli yatırımcısı, iPhone 11'i kullanıyor.

Konuyla alakalı olarak CNBC'ye açıklama yapan WarrenBuffet, telefonu satın almadan önce birkaç kişiden iPhone 11 hediyesi geldiğini bildirdi. Hatta telefonu Buffet'a hediye eden isimlerden biri de Apple CEO'su Tim Cook.

Her iki örnekte de bu isimlerin kullandığı teknolojik ürünlerin ne kadar büyük etki oluşturduğu görülebiliyor. Bu arada BillGates ve WarrenBuffet sık sık bir araya gelerek çeşitli konularda değerlendirmeler yapıyor. Kendilerini son olarakInside Bill's Brain: Decoding Bill Gates isimli Netflixbelgesinde görmüştük.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >