WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü

Mark Zuckerberg'in üç platformu da erişim sorunu yaşıyor.
Mark Zuckerberg'in üç platformu da erişim sorunu yaşıyor.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları Facebook ve Instagram ile mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a bugün 18.44'ten itibaren erişim sağlanamıyor. Çok sayıda kullanıcının Twitter başta olmak üzere birçok platformda dile getirdiği erişim sıkıntısı platformlar tarafından da doğrulandı. Facebook hisselerinin yüzde 5 değer kaybetmesine yol açan sorunun nedenine dair ise bir açıklama yapılmadı.

Dünya genelinde milyarlarca kullanıcı tarafından tercih edilen Facebook, Instagram ve WhatsApp'a erişim sorunları yaşanıyor. TSİ 18.44'ten itibaren kullanıcılar akış görüntüleyemiyor, yeni paylaşım da yapamıyor.

Üç platformu birden çökerten soruna dair Facebook, Instagram ve WhatsApp cephesinden herhangi bir açıklama gelmezken platformlar 'sorunu çözmek için çaba harcıyoruz' açıklamasında bulundu.

Kullanıcılar Facebook'a ait platformların hiçbirine erişim sağlayamıyor.
Kullanıcılar Facebook'a ait platformların hiçbirine erişim sağlayamıyor.

"Sorunu çözmeye çalışıyoruz"

Söz konusu soruna dair her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 'Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.' ifadesini kullandı.

"Facebook hisseleri değer kaybetti"

WhatsApp ve Instagram'ı da bünyesinde barındıran çatı şirket konumundaki Facebook, söz konusu erişim sorunu başladığı andan itibaren yalnızca saatler içerisinde yüzde 5'lik bir değer kaybı yaşadı. Böylesine kısa sürede gerçekleşen bu kadar büyük bir değer kaybı en son Cambridge Analytica skandalında yaşanmıştı.

Twitter zamanı

Instagram ve Facebook'un çöküşü sonrası Twitter kullanım istatistikleri büyük ölçüde arttı. Kullanıcıların büyük bölümü erişim sorunlarına dair paylaşımlarına Twitter üzerinden devam etti.

WhatsApp'ın muadili olarak ise Telegram başta olmak üzere çok sayıda farklı mesajlaşma platformu kullanılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >