WhatsApp grubundaki üyeler nasıl susturulur?

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp'ın bir süre önce aktif ettiği özellik sayesinde WhatsApp grubundaki üyeleri basit şekilde susturabilmek mümkün. İşte WhatsApp grubundaki üyeleri susturma yöntemi.

Bunlardan ilki ve en önemlisi grup yöneticilerinin grup üyelerini susturabilmesi. Yani grup yöneticileri, grupta olan herkesi tek bir tuşla susturup, gruba yazmasını engelleyebiliyor.

WhatsApp artık bireysel ya da kişisel sohbetlerin yanı sıra profesyonel olarak iletişim kurmayı sağlayan bir uygulama. Dolayısıyla grup yöneticilerine verilen haklar da bunun bir parçası olarak değerlendirilebilir.

WhatsApp'ta grup üyelerini susturmak için uygulanması gereken adımlar çok basit.
WhatsApp'ta grup üyelerini susturmak için uygulanması gereken adımlar çok basit.

WhatsApp grubundaki üyeler nasıl susturulur?

WhatsApp'ta bu özellikten yararlanabilmek için öncelikle güncellemeyi yapmak gerekiyor. En yeni sürümü yükledikten sonra aşağıdaki adımlar uygulanabilir.

  • Birinci adım: WhatsApp'ın açın.
    İkinci adım: Yönetici olduğunuz grubu açın.
    Üçüncü adım: Ayarlar ve ardından Grup Ayarları'na dokunun.
    Dördüncü adım: Mesaj gönder kısmına gelip buradan 'Sadece Yöneticiler' kısmına tıklayın.

İşlemi gerçekleştirmek için elbette öncelikle WhatsApp'a giriş yapıp yöneticisi olduğunuz grubu açmanız gerekiyor. Sonrasında Ayarlar üzerinden Grup Ayarları yolunu izleyerek Mesaj Gönder kısmında Sadece Yöneticiler'i seçmek kâfi, hepsi bu kadar.

Bu ayar sayesinde gruptaki standart üyeler herhangi bir mesaj yazamıyor. Ancak buna ek olarak grup yöneticileri paylaşımları gerçekleştirebiliyor.

Bu sistemin, özellikle çok aktif olan ve üyelere bilgi vermek amacıyla açılan WhatsApp gruplarında tercih edilmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >