WhatsApp Kanallar özelliği Türkiye'ye de açıldı

WhatsApp Kanallar
WhatsApp Kanallar

WhatsApp Kanallar, ilk kez Singapur ve Kolombiya’daki kullanıcılar için kullanıma sunulmuştu.

Sırasıyla farklı ülkelerde kullanıma açılan Kanallar özelliği ülkemizde de kullanıma açıldı. Şirket, insanların bilgi almak için farklı STK’ları, tıbbi araştırma kurumlarını, teyit kuruluşlarını ve yerel makamları takip etmelerini sağlamak için bu özelliği başlattı.

Kanallar; yöneticilerin kanalın parçası olan kişilere metin, fotoğraf ve video gönderebildiği tek yönlü görüşmeler olarak açıklanıyor. Bu kanallar, kullanıcıların küresel veya yerel kuruluşların kanallarını da takip edebilecekleri yeni bir “Güncellemeler” sekmesinde yer alıyor.

WhatsApp Kanal'ı nasıl açılır?

WhatsApp'ın yeni özelliğini açabilmek için güncelleme gelen cihazlarda; “Durum” bölümünün altında “Kanal” kısmı yer alacak.

“Kanal” kısmında ise “Yeni kanal oluştur” diyerek kanal açma işlemlerini başlatabileceksiniz. Kullanımının hemen hemen Telegram’la aynı olması fakat daha özelleştirilmiş bir halinin 2024 yılına girmeden kullanılabileceği ifade ediliyor.

GZT WhatsApp kanalı için ön kayıt başladı. Son dakika haberler ve özel içeriklerden ilk sen haberdar olmak istiyorsan, GZT WhatsApp kanalına katıl!