WhatsApp kullananlar dikkat: Bu uygulama hesabınızı birkaç saniyede çalabilir!

WhatsApp
WhatsApp

Google Play ve App Store'da yer alan üçüncü parti bir uygulama, birkaç saniye içinde WhatsApp verilerini ve hesabını tamamen ele geçirebiliyor, kullanıcıların dikkatli olması şart; işte ayrıntılar...

Hem Android hem de iOS mobil işletim sistemlerinin mağazalarında yer alan "üçüncü parti uygulamalar" zaman zaman kullanıcılar için büyük tehdit oluşturabiliyor. Bunun en somut örneği aylar önce ortaya çıkmış; "Instagram profilimi kim görüntüledi?" şeklindeki uygulamaların aslında Instagram kullanıcı verilerini ve hesaplarını ele geçirmeye yönelik tasarlandığı netlik kazanmıştı.

Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp gibi platformlar için üçüncü parti uygulama kullanmamak en sağlıklısı.
Facebook, Twitter, Instagram ve WhatsApp gibi platformlar için üçüncü parti uygulama kullanmamak en sağlıklısı.

Son olarak benzer bir durum WhatsApp kullanıcılarını da tehlikeye sokmaya başladı. Zira WhatsAppWeb for Whatscan olarak isimlendirilen yeni mobil uygulama telefona kısa süreliğine erişen kişinin yalnızca birkaç saniye içinde WhatsApp verilerini ve hesabını ele geçirilmesini vadediyor.

Ancak, her zaman olduğu gibi bu da bir tuzak ve verilerle birlikte WhatsApp hesabı da otomatik olarak ele geçiriliyor.

İlk önlem elbette bu veya benzer bir uygulamanın akıllı telefonlara kurulmaması. Diğer yöntem ise WhatsApp Web kullandıktan sonra tüm oturumları kapatmak. Bu sayede zararlı uygulama, verileri ele geçiremiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >