WhatsApp ücretli olmak için çalışmalara başladı

WhatsApp Business geliyor.
WhatsApp Business geliyor.

Yeni bir sürüm oluşturmak için çabaların hızlandıran WhatsApp, markalar ve şirketler için müşterilerine mesajlaşma servisi üzerinden ulaşma imkânı sunacak.

WhatsApp Business isminde olup şu an geliştirilme aşamasında olan yeni uygulama, müşteriler ve markaların birbirleriyle iletişim kurması amacıyla inşa ediliyor. Yeni uygulama, 2014 yılında Facebook’un 19 milyar dolar karşılığında satın aldığı ve ücretsiz kullanıma açık WhatsApp’ı kârlı hale getirmek için atılan en ciddi adım olarak değerlendiriliyor. Yeniliğin fonksiyonu bireysel WhatsApp kullanıcılarının herhangi bir kurum, kuruluş ya da şirketle ilgili şikayetlerinin WhatsApp tarafından bu kurumlara iletilmesi üzerinden açıklanabilir. Bu hizmet için şirketler, Facebook’a belli bir ücret ödemek zorunda kalacak.

2017 yılı başında Amerikan televizyonundaki bir yayında konuşan şirketin üst düzey yöneticilerinden Matt Ideama, WhatsApp’in yeni uygulamasının sinyallerini orada vermişti. Ideama, “İnsanların firmalarla mesajlaşmasını ve istedikleri yanıtları almasını sağlayacak bir temel oluşturmak istiyoruz. Bu servisi firmalara ücretlendirmeyi planlıyoruz.” diyerek işleyiş hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlamıştı. WhatsApp yeniliği, firmalar için eklenen birkaç farklı özellik dışında uygulamanın aslıyla hemen hemen aynı olacak. WhatsApp Business’ta firmalar WhatsApp profillerine web site adresleri ve çalışma saatleri gibi bilgiler ekleyebilecek. Öte yandan mesai saatleri dışında gelen mesajlara otomatik mesajlar iletebilecekler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >