WhatsApp'a 'okundu olarak işaretle' özelliği geliyor

WhatsApp Android
WhatsApp Android

WhatsApp, Android tarafındaki yeni özellik sayesinde kullanıcılara bildirim ekranı üzerinden daha fazla yanıtlama seçeneği sunuyor. Kullanıcılar artık bildirim ekranı üzerinden okundu olarak işaretle düğmesine tıklayarak karşı tarafa mavi tik gönderebiliyor.

WhatsApp, yayınlanan her güncellemeyle yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Son olarak şu anda yalnızca Android için aktif edilen bu özellik, mesajların tamamını okundu olarak işaretlemeyi sağlıyor. Yani böylece artık bildirim paneli üzerinden gelen mesajları işaretleyerek arka plana okundu olarak gönderebilmek mümkün.

WhatsApp'ın en güncel sürümü sayesinde bildirim paneli üzerinden karşı tarafa okundu mesajı gönderilebiliyor.
WhatsApp'ın en güncel sürümü sayesinde bildirim paneli üzerinden karşı tarafa okundu mesajı gönderilebiliyor.

Karşı tarafa mavi tik gönderiyor!

WhatsApp 2.18.214 sürüm numaralı güncellemeyle 'cevapla' düğmesinin yanı sıra okundu olarak işaretle isimli yeni özellik de kullanılabiliyor. İşin en güzel kısmı işe bu işaretleme yapıldıktan sonra karşı tarafa mavi tik gitmesi. Yani aslında mesajlar okundu olarak işaretlendikten sonra karşı tarafın da mesajın okunduğuna dair bilgisi oluyor.

Şu anda yalnızca güncellemeyi beta aşamasında kullananların yararlanabildiği bu yenilik, önümüzdeki dönemlerde tüm kullanıcılara açılacak gibi görünüyor. Üstelik bir süre sonra Android tarafından da tamamen sıyrılarak iOS için de aktif edileceği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >