WhatsApp'ta kaybolan mesajlar 7 gün sonra otomatik silinecek

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, birkaç gün önce bazı detaylarını paylaştığımız 'kaybolan mesajlar' özelliğinin ayrıntılarını paylaşmaya devam ediyor.

Yapılan açıklama, kaybolan mesaj olarak belirleyen mesajların 7 gün sonra otomatik olarak ortadan kalkacağı yönünde.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu süre zarfında mesajların kopyalanması ya da ekran görüntüsünün alınması mümkün oluyor.

WhatsApp, uzun süredir konuşulan 'kaybolan mesajlar' özelliğini detaylandırmaya devam ediyor. Henüz birkaç gün önce 'her sohbet için ayrı ayrı kaybolan mesajlar' belirlenebileceğini duyuran uygulama, yeni birkaç detay daha paylaştı.

Kaybolan mesajlar 7 gün sonra otomatik olarak siliniyor.

Kullanıcı 7 gün içinde WhatsApp'ı hiç açmazsa mesaj otomatik olarak kayboluyor. Elbette bireysel sohbetlerde bu sistem herkes tarafından ayarlanabiliyor. Fakat grup sohbetlerinde yetki grup yöneticilerinde oluyor.

WhatsApp, yeni yaptığı açıklamada şu detaylara yer veriyor:

    7 gün ile başlanılmasının sebebi bu sürenin sohbetlerin kalıcı olmadığını göstermek için yeterli olduğunu düşünmemiz. Ayrıca sohbetlerin ne için yapıldığının da unutulmaması şart. Bazen birkaç gün önce gönderilen alışveriş listesine ya da mağaza adreslerine bakma ihtiyacı da oluşabiliyor. Sırf bu nedenden dolayı 7 günlük süre optimum görünüyor.

WhatsApp'ın önümüzdeki süreçte bu 7 günlük süreyi de esnetmesi bekleniyor.
WhatsApp'ın önümüzdeki süreçte bu 7 günlük süreyi de esnetmesi bekleniyor.

Şimdi bu noktada insanların merak ettiği birkaç nokta oluyor. WhatsApp'ta gönderilen mesajın ekran görüntüsü alınabiliyor mu? sorusu bunlardan birisi.

Bize hem web site hem de sosyal medya üzerinden fazlasıyla gelen bu sorunun cevabı evet. Yani kaybolan mesajların da ekran görüntüsü alınabiliyor. Hatta mesaj kaybolmadan kopyalama gibi bir durum da söz konusu.

WhatsApp kaybolan mesajlar özelliğinin bu ay içinde hayata geçmesi bekleniyor. Ancak şu anda net bir tarih yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >