Windows 10'un yeni tasarımını gösteren video yayınlandı

Windows 10 Creators Update
Windows 10 Creators Update

Microsoft, Windows 10 Fall Creators Update güncellemesiyle birlikte "Fluent Design" sistemine geçiş yapıyor. Bu yeni paketle şeffaf pencereler, sanal gerçekliğe duyarlı ekranlar ve daha fazlası sunuluyor. İşte Windows 10 güncellemesinde görünüm açısından sunulan yenilikler.

Microsoft, kullanıcıların bir süredir merakla beklediği Windows 10 Fall Creators Update güncellemesini bugün dağıtmaya başlıyor. Daha çok tasarım ve pencere görünümündeki değişikliklerini barındıran bu yeni paket, Fluent Design adı verilen sisteme geçişi sağlıyor. Yazılım devi, kısa süre önce yayınladığı bir dakikalık videoda güncellemenin detaylarını aktarıyor.

Windows 10'un yeni güncellemesiyle birlikte Fluent Design sistemine geçiliyor.
Windows 10'un yeni güncellemesiyle birlikte Fluent Design sistemine geçiliyor.

Fluent Design nedir?

Fluent Design adı verilen görünüm; pencere değişimleri, renklerin farklılaşması ve diğer ayrıntılarla birlikte genel anlamda işletim sistemini narayüzünü önemli oranda farklılaştırıyor. Belki de bu sistemle birlikte atılan en sağlam adımlardan biri de sanal gerçeklik tarafında oluyor. Zira Fluent Design sanal gerçekliği tam anlamıyla destekliyor.

Yayınlanan bir dakikalık videoda şeffaf pencere sistemini en iyi gösteren karelerden biri bu.
Yayınlanan bir dakikalık videoda şeffaf pencere sistemini en iyi gösteren karelerden biri bu.

Şeffaf pencere sistemi

Geçtiğimiz yıllarda ilk kez Windows Vista ile kullanıcıların karşısına çıkan şeffaf pencere özelliği, Windows 10'un yeni güncelleme paketi için de geçerli. Bu sayede pencerenin şeffaf bölümlerinden arkaplan görülebiliyor. Ya da iki pencere üst üste geldiğinde alttaki pencerenin renkleri ortaya çıkıyor.

Ek olarak kalem ya da fareyle birlikte işletim sisteminin çok daha efektif kullanılabilmesi için önemli değişiklikler de yapılmış, videoda bunun üzerinde de duruluyor. Ayrıca yayınlanan bir dakikalık videoda Windows 10 arayüzünün önümüzdeki süreçte güncellenmeye devam edeceği de belirtilenler arasında.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >