Xbox oyunlarını cihaza tamamen indirme devri kapanıyor

Xbox, oyun depolama konusundaki problemleri ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.
Xbox, oyun depolama konusundaki problemleri ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Microsoft, oldukça iddialı konsolu Xbox'ı iyileştirmek ve geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Microsoft'un yeni hedefi Xbox'ta indirilecek oyunun yalnızca oynamayı istediğiniz kısımları indirerek daha az yer kaplamasını sağlamak...

Oyunların, konsollar içerisinde kapladığı alanlar birçok konsol oyuncusunun en çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Oyunu parçalara bölüp yalnızca oynanacak olan bölümleri görmeyi sağlayacak yeni özellik çok daha az yer kaplayarak sahip olunan Xbox'ta daha fazla oyun bulundurabilmeyi kolaylaştıracak. Oyuncular, oyunların kullanılmayan modlarınısilerek daha fazla depolama alanına ulaşmayı başarırken bu sayede gereksiz ve işe yaramaz verilerle karşılaşmak zorunluluğu da ortadan kalkmış olacak. Microsoft'un büyük bir titizlikle üzerinde çalıştığı bu sistemin ne zaman hayata geçeceğine dair net bir bilgi olmasa da haber, depolama sıkıntısı yaşayan kullanıcılarda mutluluk oluşturmayı başardı.

Yer tasarrufunun dışında internet kullanımına yol açacak bu özellikle birlikte internet kotalarının hızlı bir biçimde dolması da engellenmiş olacak. Bu tip verileri kısıtlayan uygulamalar ülkemizde genel olarak kotalı olarak internet kullanan konsol sahipleri için de büyük bir önem arz ediyor denilebilir. Xbox One X sadece bir kaç ay sonra piyasaya sunulacak. Bu yeni özellik, One X modeli ile birlikte yakın gelecekte karışımıza çıkabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >