Yandex'e yerli ortak geliyor: Ziylan Grup!

Yandex
Yandex

Rusya ve Türkiye arasındaki ilişki ağı her geçen gün genişlerken elektronik ticaret alanında da önemli bir adım atıldı. Yandex, bünyesinde Polaris, Flo ve Kinetix gibi markaları barındıran Ziylan Grup ile anlaşmaya vardı. Tüm ayrıntılar haberimizde:

Türkiye ve Rusya arasında her geçen gün daha iyi bir noktaya ulaşan siyasi ilişkiler, beraberinde yeni anlaşma ve ortaklıklarını getiriyor. Özellikle son yıllarda Çin ile ticaret konusunda önemli anlaşmalar gerçekleştiren Türkiye, bu kez de Rusya ile benzer adımlar atıyor.

Bu anlaşmayla birlikte Polaris, Flo ve Kinetix gibi ürünler Yandex Market'te raflara çıkacak.
Bu anlaşmayla birlikte Polaris, Flo ve Kinetix gibi ürünler Yandex Market'te raflara çıkacak.

Ticari ilişki ağı genişliyor

Geçen senenin Ocak - Mayıs dönemine bakıldığında iki ülke arasındaki ticaret rakamı 7.8 milyar dolar seviyesindeyken bu yılın aynı döneminde rakam 11.4 milyar dolara yükselmiş durumda. Aslında bu da %46'lık bir artış olduğu anlamına geliyor. Elbette bununla birlikte Türkiye artık Rusya'nın genel dış ticaret hacmi konusunda da %4.2 ile önemli etkiye sahip.

Flo, Ziylan Grup şirketi altındaki en güçlü markalardan biri olarak dikkat çekiyor.
Flo, Ziylan Grup şirketi altındaki en güçlü markalardan biri olarak dikkat çekiyor.

Yandex'in iş birliği yaptığı ilk yabancı şirket: Ziylan Grup!

Türkiye ve Rusya arasındaki son iş ortaklığı ise e-ticaret alanında gerçekleşiyor. Yıllar önce Yandex ve Sberbank'ın ortak girişimi şeklinde duyurulan Yandex.Market, Türkiye'den Ziylan Grup ile anlaşma gerçekleştiriyor. Bu anlaşmanın ne kadar önemli olduğunu anlayabilmek için öncelikle Yandex.Market'i bilmek gerekiyor. Alibaba ve Amazon gibi şirketlerine rakip olarak gösterilen bu servis, elektronik ticaret konusunda çok önemli bir noktaya gelmeyi hedefliyor. Dolayısıyla bu noktada öncelikle uluslararası kapsamda işbirlikleri de artırılıyor. İşte Türkiye ve Ziylan Grup da bu noktada devreye giriyor.

Ekim'de devreye girecek olan anlaşmayla birlikte Ziylan Grup, Yandex.Market'in stratejik iş birliği yaptığı ilk yabancı şirket olarak tarihe geçecek! Bu ünvanı bir Türk şirketin alıyor olması ise ülkemiz açısından büyük önem taşıyor.

Ziylan Grup, başta Polaris, Flo, Kinetix, Lumberjack ve Butigo gibi markaları bünyesinde barındıran dev bir şirket. Haliyle yapılan anlaşmayla birlikte bu markaların ayakkabıları doğrudan Yandex.Market'te internet raflarına çıkarılmış oluyor.