Yapay zekanın son ürünü: 'Robot haber spikeri'

Robot spiker, 'akıcı konuşmasıyla' da dikkat çekiyor.
Robot spiker, 'akıcı konuşmasıyla' da dikkat çekiyor.

Çin’in ilk robot haber sunucusu Dünya İnternet Konferansı’na özel bir konuşma yaptı. Xinhua News kanalının İngilizce yayın yapan servisinde ekrana gelen ve konferans katılımcılarını şaşırtan ‘robot anchorman’ haberlerin yeni spikeri olarak konumlandırıldı…

Her geçen gün hayatımızın tam merkezine yerleşen robotlar, farklı fonksiyon ve yetenekleriyle ‘yeni bir devir’ başlattı diyebiliriz. Robotların yeni yeteneklerini keşfetmek için ciddi bir zorlukla uğraşmak zorunda kalmadığımızı da ekleyelim.

Xinhua Haber Ajansı, Çin'in en büyük ajanslarından biri konumunda.
Xinhua Haber Ajansı, Çin'in en büyük ajanslarından biri konumunda.

Konferansın açılış konuşmasını yaptı

‘Süper robotlara’ son örnek Çin’den geldi. Çin’de düzenlenen Dünya İnternet Konferansı’nda, XinhuaNews kanalının haber sunucusu Zhang Zhao’ya benzetilen robot spiker kendisini tanıtarak açılış konuşmasını yaptı. Yeni bir iş koluna kavuşan ‘robot spiker’ doğru ve anlaşılır telaffuzu ve akıcı konuşmasıyla ilgi çekerken teknolojinin geleceği nasıl inşa ettiğini de göstermiş oldu.

Robot spiker, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

  • “Merhaba herkese! Ben İngilizceyapay zeka spikeriyim. Bu benim Xinhua New kanalındaki ilk günüm. Görünüşüm ve sesim Xinhua’da görev yapan Zhang Zhao’ya benzetildi. Medya endüstrisinin uluslararası gelişmiş teknolojilerle entegrasyonu ve inovasyonu için geliştirildim. Yorulmadan çalışarak sistemime yazılan bilgileri sizi ileteceğim. Size yeni haberleri paylaşmak için sabırsızlıkla bekliyorum.”
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >