Yayıncılar için yeni dönem: Instagram Hikâyeler!

Instagram Hikâyeler
Instagram Hikâyeler

Dünya genelinde hem basılı hem de dijital yayıncılık şirketlerinin çok büyük bölümü Instagram Hikâyeler üzerinden yeni bir pazarlama stratejisi yürütüyor. Biz de GZT.com olarak bu dönüşümü takip ediyoruz. Instagram Hikâyeler'in son yıllarda hayatımıza kattıkları, yayıncılar için fırsatlar ve diğer ayrıntılar haberimizde:

Instagram Hikâyeler her gün yüz milyonlarca kullanıcıya erişiyor. Tabii bu popülerliğin altında birçok farklı sebep var. Fotoğraf, video ve diğer içeriklerin 24 saat sonra silinmesi insanları daha fazla paylaşım yapmak için tetikliyor. Artan gösterim sayılarının da kullanıcıların paylaşım yapmasını olumlu anlamda tetiklediği biliniyor. Bunlar işin yalnızca 'standart kullanıcılar' için birkaç ara başlığı. Fakat işin bir de yayıncı boyutu var.

Yayıncılar için büyük fırsat oluşturuyor

Instagram Hikâyeler, bugüne kadar sosyal ağlarda çoğu kez görüldüğü gibi yayıncılar için çeşitli fırsatlar sunuyor. Yayıncı kuruluşlar özel programlar vasıtasıyla hikâyeleri diri tutuyor ve marka bilinirliğini hızlıca artırabiliyor. Reuters Enstitüsü'nün 2019 yılı için yayınladığı yeni rapor, hikâyeler sisteminin haber anlatımları için eskiye oranla artık daha fazla kullanıldığını gösteriyor.

Instagram Hikâyeler her yeni gelen güncellemeyle yayıncılar için yeni bir fırsat oluşturuyor.
Instagram Hikâyeler her yeni gelen güncellemeyle yayıncılar için yeni bir fırsat oluşturuyor.

Son birkaç yılda çok büyük kullanıcı kitlesine ulaşan Instagram Hikâyeler, sürekli güncellenerek yepyeni özellikler kazanıyor. Bu özellikler az önce bahsettiğimiz standart kullanıcılar için - çoğunlukla - eğlence amacı taşırken yayıncı kuruluşlar için de yeni pazarlama stratejileri oluşmasını sağlıyor. Sonuçta haberlerin de daha fazla kişiye ulaşması ve daha fazla etkileşim alması için iyi bir pazarlamaya ihtiyacı var.

Buffer araştırmaları, diğer sosyal ağlarda ve WhatsApp'ta yer alan hikâyeler kullanımının (günlük aktif kullanıcı sayısı) geçen yıl hangi seviyeye geldiğini rakamsal olarak açıklıyor. Şöyle ki:

    - WhatsApp: 500 milyon aktif kullanıcı
    - Instagram: 400 milyon aktif kullanıcı
    - Snapchat: 190 miyon aktif kullanıcı
    - Facebook: 150 milyon aktif kullanıcı

Üstelik hikâyeler artık yalnızca basılı ya da internet yayınları tarafından kullanmıyor. Buna ek olarak televizyon kanalları da bu sistemi aktif olarak tercih ediyor. Örneğin NBC, yaklaşık 2 yıldır Stay Tuned isimli Snapchat haber programını hikâyelerde paylaşıyor. Elbette müthiş bir kullanıcı kitlesine ulaşıyor. Hedef kitleye hitap etmek açısından da büyük önem taşıyor. Doğal olarak bu örnek yayıncıların ellerini oğuşturmasını ve adım atmasını sağlıyor. Türkiye'de de operatörler tarafından yapılan canlı yayın yarışmalarını buna dahil etmek yanlış olmaz.

Bizi takip ederek hikâyeler üzerinden yakından takip edebilir, gelişmelerden öncelikli olarak haberdar olabilirsiniz.
Bizi takip ederek hikâyeler üzerinden yakından takip edebilir, gelişmelerden öncelikli olarak haberdar olabilirsiniz.

GZT.com olarak biz de InstagramHikâyeler'i aktif olarak kullanıyoruz. Gerek tüm etkinliklerimizi gerekse haber ve dosya konularını hikâyeler üzerinden takipçilerimizle paylaşıyoruz. Hatta berceste içeriklerin dışında haftalık rutin bir yayın akışımız da var:

  • - Pazartesi: Klişe
    - Salı: Sor
    - Perşembe: Afrika
    - Cuma: Gerçek / Yalan
    - Cumartesi: Gezi
    - Pazar: Haftanın enleri

Bizi Instagram'dan takip edebilir, içeriklerden düzenli olarak haberdar olabilirsiniz. : )

GZT Instagram

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >