Yeni BMW 1 serisinin kamuflajlı görüntüleri ortaya çıktı

BMW X1 vs Golf
BMW X1 vs Golf

BMW, gelecek yıl lansmanını yapacağı 1 serisinin testlerini sürdürüyor. Alman otomotiv devi bu sefer de modelin test aracını rakibi Volkswagen Golf ile karşılaştırırken görüntülendi.

“Hatchback” dünyasının en güçlü üyelerinden biri olarak görülen Volkswagen Golf, bu durumun farkında olan diğer şirketlerin de dikkatini çekerek çeşitli rekabet testlerinde yer almaya devam ediyor. Bu durumu değerlendiren son şirket BMW oldu. BMW yeni 1 serisi prototipini Golf ile kıyaslama yaparken görüntülendi. Testler boyunca araç üzerinde yoğun bir kamuflaj bulunurken, aracın arka camları bile gizlendi.

Boyut olarak Golf ile hemen hemen aynı ölçülere sahip olan yeni 1 serisi, biraz daha atletik ve hızlı bir görünüme sahip. Dar ve eğimli görünen farlar araca daha keskin bir ön görünüş katarken, arka kısmında daha eğimli bir arka cam ve büyük bir spoyler bulunuyor. Üzerindeki kamuflaj nedeniyle eksiksiz bir şekilde yorumlanamayan aracın net görüntüleri merak ediliyor.

Önceki test araçlarının aksine tek egzoz çıkışına sahip olan bu prototipin Golf TDI ile test edilmesi bu aracın dizel motorlu olabileceği ihtimalini ortaya çıkarıyor. Arkadan çekişli araçlarını önden çekişli şekilde dizayn etmeye karar veren BMW’nin 1 serisi için Mini ve X1 modellerinde kullandığı UKL platformunu temel alacağı söyleniyor. Yeni araçlar bu geçişin doğal sonucu olarak 3 ve 4 silindirli, turbo beslemeli motorların kullanılacağı araçlar olarak piyasaya çıkacak. Önümüzdeki yılın ikinci yarısında tanıtılması beklenen yeni 1 serisi ile ilgili bilgilerin o zamana dek iyice netleşmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >