Yeni iPhone'larda ekran altı parmak izi okuyucu yer alabilir

Yeni iPhone
Yeni iPhone

Yıllar önce iPhone X ile birlikte parmak izi okuyucuya veda edip FaceID yani yüz tanıma sistemine geçiş yapan Apple, yeni modellerle ekran altı parmak izi okuyucu kullanabilir.

Apple, iki yıl önce çıkan iPhone X'dan bu yana telefonlarda parmak izi okuyucuya yer vermiyor. Bunun yerine ekran / çerçeve oranını artırmak ve daha geniş bir kullanım alanı sunmak için yüz tanıma sistemi kullanılıyor. Tabii işin bir de güvenlik boyutu var. Apple, yüz tanıma sistemi FaceID'nin parmak izi okuyuculara göre çok daha güvenli olduğunu her fırsatta belirtiyor.

Yeni iPhone'larda FaceID'ye ek olarak bir de ultrason teknolojili ekran altı parmak izi okuyucuya yer verilebilir.
Yeni iPhone'larda FaceID'ye ek olarak bir de ultrason teknolojili ekran altı parmak izi okuyucuya yer verilebilir.

Ekran altı parmak izi okuyucu gelebilir

Yeni haberler, Apple'ın tekrardan parmak izi okuyucu seçeneği sunabileceğini gösteriyor. Ama bunu doğrudan fiziksel bir tuş yardımıyla yapmayacak tabii. Diğer birçok şirketin de kullandığı gibi ekran altı parmak izi okuyucunun yeni nesil iPhone'larda karşımıza çıkması söz konusu.

Şu anda akıllı telefon üreticilerinin önünde parmak izi okuyucu konusunda üç farklı seçenek var. Bunlardan ilki aslında parmak izi haritasını çıkaran ve buna göre tarama yapan bir teknoloji. Tabii ultrason ve ek olarak sensör üzerinden okuma yapan farklı bir teknolojiler de mevcut. Şirket ve uzmanların en 'güvenli' bulduğu parmak izi okuyucu türü ise ultrason.

Dolayısıyla Apple'ın yeni iPhone'larda FaceID'ye ek olarak ultrason tabanlı bir sistemle parmak izi okuyucusu ekran altına alması söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >