Yeni nesil iPhone X'da fiyatlar daha uygun hale gelecek

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Apple, bu sene tanıtacağı yeni nesil iPhone'larda maliyeti %10 oranında düşürerek daha uygun fiyatlı iPhone X ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

İkinci nesil iPhone X hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Hatta güncellenen akıllı telefonun şu anki modele oranla %10 oranında daha ucuza üretileceği de ortaya çıktı.

Tabii ki fiyatın uygun hale gelebilmesi için yeni iPhone X'lar için düzenleme yapılması şart. Çünkü maliyet ve kazanç tablosu gereğince yeni modelin aynı özelliklerle daha indirimli satılması Apple'ın tercih edeceği bir seçenek değil.

Yeni nesil iPhone X'da maliyetlerin düşürülmesi için özellikle ekran konusunda birtakım düzenlemeler yapılması bekleniyor.
Yeni nesil iPhone X'da maliyetlerin düşürülmesi için özellikle ekran konusunda birtakım düzenlemeler yapılması bekleniyor.

"İkinci nesil iPhone X'da maliyetler %10 oranında düşürülecek"

Cupertinolu şirketin 2018'de toplamda üç farklı iPhone modelini duyuracağı uzunca bir süredir biliniyor. İkinci nesil iPhone X söz konusu olduğunda az önce de belirttiğimiz üzere %10'luk bir düşük maliyet devreye giriyor.

Böylece 400 dolar maliyetle üretilen iPhone X'a oranla ikinci nesil yeni modelin maliyeti 360 dolar seviyesine geriliyor. Durum böyle olunca akıllı telefonların satış fiyatlarının da güncelleneceğini tahmin etmek hiç zor değil. Ama şu anda fiyatlara dair net bir tablo yok.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >