Yeni nesil kablosuz ağın ismi Wi-Fi 6 oluyor!

Wi-Fi
Wi-Fi

Kablosuz ağ bağlantılarındaki Wi-Fi 802. 11 isimleri kullanıcıların kafasını fazlasıyla karıştırıyor. Alınan kararla birlikte bundan sonra kablosuz ağ adları değiştiriliyor, ayrıntılar haberimizde:

Tüm kablosuz bağlantılar aynı standartlarda değil. Yani ürünlere bağlı olarak Wi-Fi bağlantı teknolojileri 802.11 a, 802.11 b, 802.11 g, 802.11 n ve 802.11 ac olarak farklılık gösterebiliyor. Peki ama bunlara kim belirliyor? Kablosuz bağlantı teknolojinin mevcut isimlendirmesi ya da önümüzdeki dönemlerde çıkacak olan yeni kablosuz bağlantı teknolojilerinin adlarına Wi-Fi Alliance yani Wi-Fi İttifakı karar veriyor.

Wi-Fi standartlarındaki değişimlere doğrudan Wi-Fi Alliance (Wi-Fi İttifakı) karar veriyor.
Wi-Fi standartlarındaki değişimlere doğrudan Wi-Fi Alliance (Wi-Fi İttifakı) karar veriyor.

Az önce bahsettiğimiz, sonunda a,b,g,n ve ac gibi ek ibarelerin yer aldığı kablosuz bağlantı teknolojileri aslında kafaları epey karıştırıyor. Aslında bu isimlendirme teknolojiyle çok ilgili olmayan son kullanıcılar için hiçbir anlam ifade etmiyor. Durum böle olunca Wi-Fi İttifakı toplanıp yeni bir karar alıyor; bundan böyle Wi-Fi isimleri Wi-Fi 1, Wi-Fi 2, Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5 şeklinde geçeceği belirleniyor.

Bundan böyle Wi-Fi isimlendirmeleri Wi-Fi 1, Wi-Fi 2, Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 halini alıyor.
Bundan böyle Wi-Fi isimlendirmeleri Wi-Fi 1, Wi-Fi 2, Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 halini alıyor.

Yeni kablosu ağ ismi Wi-Fi 6 şeklinde geçiyor

Önemli olan noktalardan birisi de yeni nesil kablosuz bağlantı teknolojisinin bu isimlendirmeyle birlikte Wi-Fi 6 olarak isimlendiriliyor oluşu. Yani artık bir anlamda isimlendirmeyle birlikte kablosuz bağlantı teknolojilerini anlamak son kullanıcılar için çok daha kolay hale geliyor. Zira rakamsal bazdaki artış aslına bakılırsa kablosuz bağlantı teknolojisinin iyileşmesi anlamına geliyor.

Peki ama Wi-Fi 6 neler getiriyor?

Yeni kablosuz bağlantı teknolojisi Wi-Fi 6 ile birlikte hangi yeniliklerin sunulacağı da merakla bekleniyor. Bunlar arasında kapsam alanının genişlemesi ve hızın artması elbette ilk sırada geliyor. Ancak diğer detayların zaman içinde ortaya çıkması bekleniyor. Zira 2019'da bu kablosuz bağlantı teknolojisinin yavaş yavaş hayata geçmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >