Yeni PlayStation yakın zamanda duyurulacak

Sony PlayStation.
Sony PlayStation.

PlayStation’un Avrupa’daki Twitter hesabından paylaşılan yeni bir görsel Playstation tutkunlarında büyük heyecan yarattı. Bu görsele göre PlayStation modeli bu hafta içerisinde tanıtılacak.

Sony,Gamescom etkinliğinde gösterilen verilerle yeni bir konsol çıkacağına dair sinyaller verdi. PlayStation Avrupa, Twitter hesabından “Yeni bir şeyin ortaya çıkması için hazırlık aşamasındayız.” tweet’ini paylaştı. Bu tweet sonrasında gözler PS4 Pro’nun işlemci ve grafik birimi noktasında çok daha iyi hale getirilerek geliştirilen sürümüne çevrildi.

PS4 Pro’nun Xbox One X’le yarışabilecek güce sahip olmaması Sony’i yeni birtakım arayışlar konusunda tetikliyordu. PS 4 Pro’yu duyurmasından bu yana çok da zaman geçmeyen Sony, rakibinin gerisinde kalammak amacıyla yeni bir konsol tanıtabilir. Bu ihtimalin yanında PlayStation Portable ile büyük başarı yakalayan Sony’nin bu başarasını PS Vita ile sürdürememesi ve bu konuda yenilikler peşinde olması da göz ardı edilmemeli.

Nintendo'nun hibrit yapıdaki Switch konsolunun satış rakamları, oyuncuların hala el konsoluna büyük ilgi gösterdiğini kanıtlamıştı. Sony, bu alanda rekabet etmek isteyip karşımıza PlayStation Vita 2 ile çıkabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >