Yeni ucuz iPhone'da 6.1 inç'lik ekran yer alabilir

Apple
Apple

iPhone X'un çıkışından sonra tekrardan alevlenen "ucuz iPhone" ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son söylentilere göre metal kasalı yeni uygun fiyatlı iPhone'un ekranı 6.1 inç boyutunda olacak.

Eylül'ün ikinci haftasında şu ana kadarki en pahalı iPhone modelini sahneye çıkaran Apple, tekrardan "uygun fiyatlı" yeni telefonlar tasarlıyor olabilir. Özellikle son birkaç haftadır bu konuda ortaya çıkan bilgiler, şirketin "alınabilir" fiyat seviyesinde yeni modeller tasarlıyor.

Apple, 20 Eylül 2013'te ucuz iPhone, iPhone 5c'yi tanıtmıştı.
Apple, 20 Eylül 2013'te ucuz iPhone, iPhone 5c'yi tanıtmıştı.

Cupertino merkezli şirket, her ne kadar iPhone X ile en tepe seviyeye oynadığı için OLED ekran kullanmış olsa da ekonomik yeni iPhone'da tekrardan LCD teknolojili ekrana geçiş yapacağı düşünülüyor. Yeni iPhone'da 6.1 inç boyutunda büyük ekran yer alacağı tahmin ediliyor.

Buna ek olarak arka yüzeyde önceki nesil iPhone'lardaki gibi yine metal kasaya yer verileceği ifade ediliyor. Ayrıca farklı renklerde kasa seçeneklerinin olacağı da belirtiliyor. Böylece iPhone 5c'lerde olduğu gibi bu yeni iPhone'larda seçim şansı olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >