Yeni uygulama geliyor: Telefonların da tramer kaydı olacak

İkinci el otomobilden sonra telefona da tramer geliyor
İkinci el otomobilden sonra telefona da tramer geliyor

İkinci el telefona otomobilde uygulanan tramer kaydı sistemi geliyor. Kullanıcılar ikinci el telefon alırken hangi parçanın değişip değişmediğini, hasar durumunu, IMEI kaydını bir tıkla öğrenebilecek.

Geliştirme aşamasında olan mobil uygulama ile ikinci el telefonlarda yeni bir dönem başlatılacak. Kullanıcılar ikini el telefon alırken kaçıncı el olduğunu öğrenebilecek, hangi parçalarının değiştiğini görecek.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, telefonun lüks tüketim değil bir zaruret olduğunu ifade eden ederek özellikle ikinci el konusunda regülasyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Telefon hakkında her bilgiye ulaşılabilecek

Vergilerin düşürülerek sektörün kayıt altına alınabileceğini dile getiren Turnacı, ayrıca bu konuda ikinci ele yönelik uygulama geliştirdiklerini bildirdi.

Turnacı adeta bir karakutu gibi çalışan uygulama hakkında ise şu bilgileri verdi:

“Geliştirme aşamasında olan mobil uygulama ile ikinci el telefonlarında yeni bir dönemi başlatacağız. Kullanıcılar ikini el telefon alırken kaçıncı el olduğunu öğrenebilecek, hangi parçalarının değiştiğini görecek. Garanti durumundan tutun da IMEI numarasına kadar telefon hakkında bütün bilgilere ulaşabilecek. Satmak istediği telefonundaki bilgilerde kalıcı olarak silinebilecek. Uygulamamızı yakın zamanda kullanıcıların hizmetine sunacağız. Ayrıca ikinci el telefonların garantili olarak satılması için Maliye ve Ticaret Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor.”

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >