Yenilenen Nokia 3310'lar Android işletim sistemiyle gelebilir

Nokia 3310
Nokia 3310

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında tanıtılan yeni Nokia 3310, satış konusunda beklentileri karşılamayınca Android işletim sistemiyle gelmeye hazırlanıyor.

Akıllı telefon pazarında istediği büyüklükte bir tezgah açamayarak buradan istediği payı alamayan Nokia, eskiden tutan modellerini yenileyerek kullanıcıların beğenisine sunmayı tercih etti. İlk başta Nokia 3310 efsanesinin yenileceğini duyan kullanıcılar bu durumu sevinçle karşılasa da fiyatını ve cihazda 4G teknolojisinin bulunmadığını öğrenince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Nostalji kaybetti

Nokia’nın 17 yıl önce çıkardığı ve dünyanın en fazla satan telefonları arasında bulunan Nokia 3310 Avrupa’da 49 Euro’ya satışa çıkarken ülkemizde 500 TL gibi uçuk bir fiyatla raflardaki yerini aldı. 2 MP arka kameraya sahip cihazın en iyi vaadi ise 22 saat konuşma süresiydi. Ancak fotoğraf ve videonun böylesi popüler olduğu bir dönemde 2 MP kameralı bir cihazı çoğu insan haklı olarak tercih etmedi.

Nokia 3310’nun yakın zamanda 4G özellikleri ile tekrar piyasaya sürüleceği duyurulurken şimdi de Alibaba tarafından geliştirilen bir işletim sistemi olan YunOS ile Nokia 3310’lara Android uygulaması desteği getirilmesi planlanıyor.

4G ve Android işletim sistemi Nokia 3310’a bakış açınızı değiştirir mi? Yenilenen efsanenin tutma ihtimali sizce nedir?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >