Yenilenmiş telefonlara KDV indirimi fiyatlara nasıl yansıyacak?

Yenilenmiş telefon
Yenilenmiş telefon

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, cep telefonlarının yenilenerek garantili olarak teslimlerinde %18 olan KDV oranı %1'e indirildi. Peki yenilenmiş telefon nedir? KDV indirimi fiyatlara nasıl yansıyacak?

Resmi Gazete'de yayınlanan yeni karara göre yenilenmiş telefonlara vergi indirimi geldi. Yeni vergi indirimi ile birlikte yenilenmiş akıllı telefonlardan alınan %18'lik KDV, %1'e indirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, kararın ekonomiye sağlayacağı katkıya dikkati çekti.

Sayan, "Özellikle yenilenmiş cep telefonlarının ekonomimize yeniden kazandırılması için çok güzel bir gelişme. Sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

KDV indirimi sıfır telefonları etkiliyor mu?

Hayır. Resmi Gazete'de yayınlanan karar sadece yenilenmiş akıllı telefonları kapsıyor. Sıfır telefonlara herhangi bir indirim söz konusu değil.

Yenilenmiş telefon nedir

Kullanıcılar telefonu kullandıktan sonra satar. Bu telefonu alan firmalar telefonun sorunlarını ve problemlerini çözerek 12 ay garantili bir şekilde tekrardan satar.

Yenilenmiş telefonlara uygulanan %18'lik KDV, %1'e düşürüldü. KDV indirimi fiyatlara nasıl yansıyacak?

  • KDV dahil 3000 ₺ olan yenilenmiş telefondan 540 ₺ vergi alınıyordu
  • Şimdi ise 3000 ₺ olan telefondan 30 ₺ vergi alınacak
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >