Yerli iletişim platformu 'İletee' geliyor

Havelsan
Havelsan

HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, 2. Kamu Siber Güvenlik Zirvesi'ninde, teknolojide milli çözümlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Atalay, donanım alanında rekabetçi üretim yapabilmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Üretimde miktar önemli. Bir üründen 100 tane yapmakla 100 milyon tane yapmanın maliyeti aynı değil. Çin’de üretimin maliyeti daha ucuz olması nedeniyle doğal olarak donanım üretimi de oraya kaydı." diye konuştu.

Yerli, güvenli tamamen bizim olan iletişim platformu geliyor

Atalay, sosyal medya platformlarının alternatiflerinin yapmanın çok kolay olmadığını anlatarak, "Türkiye'deki herhangi bir firmanın bile bir Facebook yapmasına engel hiçbir şey yok. Ama Facebook'u Facebook yapan oradaki 1,5 milyar kullanıcı." dedi.

HAVELSAN olarak en ileri teknolojilerle geliştirilen güvenli bir iletişim platformu üzerinde çalıştıklarını bildiren Atalay, "İletee" adını verdiğimiz platform güvenlik açısından WhatsApp'tan çok daha güvenli olacak. sunucuları Türkiye'de, hatta kurumun içinde olacak." değerlendirmesinde bulundu.

"Yıl ortasında tanıtımını yapacağız"

Söz konusu platformun cep telefonunun içindeki güvenli bir alanda donanıma gömülü bir işletim sistemi üzerinden çalışacağını anlatan Atalay, şöyle devam etti:

"Dışarıdan cep telefonu ele geçirilse ya da hacklense dahi haberleşmeniz güvenli hale gelecek. Bunu niye şimdi yapıyoruz? Çünkü 5 yıl önce öyle bir talep ve bu ihtiyacın farkındalığı da yoktu ancak bu talep artık oluştu, biz de buna yatırım yapmaya başladık. Ürünün prototipini çıkardık. Yıl ortasında tanıtımını yapacağız. Yıl sonuna kadar pazara sunmuş olacağız. Çok yakın zamanda yerli bir cep telefonu üreticisiyle bunu pazara sunmayı hedefliyoruz."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >