Yerli otomobil projesinin genel müdürü haftaya açıklanıyor

Yerli otomobil
Yerli otomobil

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil projesinin genel müdürünün gelecek hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını bildirdi.

Uzun süredir çalışmaları devam eden yerli otomobil projesiyle alakalı yeni gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Beş farklı kasa tipinde geliştirilecek olan yerli otomobille alakalı olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü açıklamalarına devam ediyor.

Yerli otomobil projesinde tasarım ve projelendirme çalışmalarının ardından üretimle alakalı detaylara geçilecek.
Yerli otomobil projesinde tasarım ve projelendirme çalışmalarının ardından üretimle alakalı detaylara geçilecek.

Projenin başındaki isim gelecek hafta belli oluyor

Geçen ay Niğde'de partisinin il başkanlığını ziyaret eden Özlü, yerli otomobilin üretim yerinin 1.5 yıl sonra belli olacağını ifade etmişti. Elbette bu süreçte yepyeni ayrıntılar da ortaya çıkmış durumda. Otomobillerin Turkcell mağazalarında da satılacağı ve projeye toplamda 2.5 milyar euro'luk bir yatırım öngörüldüğü ifade ediliyor.

Son yapılan açıklamayla projenin başına geçirilecek olan ismin 11 Mayıs'ta belli olacağı netleşti. Bakan Faruk Özlü, yerli otomobil projesinin başındaki ismin Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacağını belirtildi. Yani aslında gelecek hafta konuyla alakalı detaylar net bir şekilde ortaya çıkmış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >