Yerli otomobile yoğun ilgi: Siparişler 120 bini aştı

Yerli otomobil 120 binden fazla sipariş edildi
Yerli otomobil 120 binden fazla sipariş edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk siparişini verdiği yerli otomobile ilgi büyük. Özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor kulüpleri yerli otomobilin tanıtımından henüz dört gün sonra 120 binden fazla sipariş verdi.

Türkiye'nin uzun yıllar özlemini çektiği yerli ve milli otomobil, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtıldı. İlk müşterisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olduğu yerli otomobil, tanıtımın üstünden daha dört gün geçmiş olmasına rağmen çok sayıda sipariş aldı.

Talep şimdiden 120 bini aştı

Tanıtımı yapılmadan önce dahi bir çok sipariş alan yerli otomobilden taksiciler 20 binin üzerinde bir sipariş vereceklerini açıklamasının ardından Devlet Malzeme Ofisi, 30 bin adet sipariş vereceğini açıkladı.

İlk siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi
İlk siparişi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Daha tanıtıldığı ilk günlerde Türk halkından büyük beğeni toplayan otomobile özel şirketler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, spor kulüpleri ve tüketiciler de talip oldu. Verilen siparişler ile birlikte yerli otomobile talep şimdiden 120 bini aştı.

Jandarma ve polise 50 bin yerli otomobil

Yerli otomobile en güçlü desteklerden biri ise İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Bakan Süleyman Soylu da jandarma ve polis teşkilatları için 50 bin araçlık bir portföy planladıklarını söyledi. Soylu, ayrıca zırhlı araç için de taleplerinin olacağını belirtmişti.

Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz Cuma günü tanıtımı yapılan yerli otomobilden 15 tane alacağını açıklarken, DAP Yapı da 200 adet şirket aracını yerli otomobille değiştireceğini duyurdu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >