YouTube mobil uygulamasına 'Keşfet' özelliği geliyor

YouTube
YouTube

YouTube, kullanıcıların yeni videoları ve kanalları bulmasına yardımcı olmak için 'Keşfet' sekmesini test etmeye başlıyor.

YouTube, mobil kullanıcıların videoları ve kanalları kolayca bulması amacıyla Keşfet özelliğini test ediyor. Kullanıcılar böylece yeni içerikleri daha kolay bulup, videolara erişebilecek gibi görünüyor. YouTube Ürün Yönetim Direktörü ve Creator Insider kanalının sunucusu Tom Leung'un açıklamasına göre 'Keşfet' özelliği, uygulamanın ana ekranının altında yeni bir sekme olarak görünebilir.

Video ve kanal önerileri sunuyor

Keşfetme, izleyicilerin daha önce izledikleri videolara göre video önerileri sunmakla beraber ana ekranda daha kapsamlı bir çalışma sağlayacak. Bu özellikle hedeflenen asıl şey, kullanıcıların başka türlü asla karşılamayacağı farklı konularda video ve kanallara ulaşmasını sağlamak. Üstelik bu sistem kişiselleştirilebilir olarak sunulacağı için farklı türdeki videoların hangi formatta olacağını belirlemek de kullanıcıya kalıyor.

YouTube'un mobil uygulamasındaki Keşfet özelliğinin spor, bilim, sanat ve benzer kategorilerde özel videoları Instagram'ın Keşfet sekmesinde olduğu gibi kullanıcıların karşısına getirmesi bekleniyor.

Yeni özelliğin Android ya da iOS platformlarına ne zaman dahil edileceği; yani güncellemenin ne zaman yayınlanacağı belli değil. Ancak test edilmeye başlandığına göre birkaç ay içinde yeni sistemi her iki platformda da görmeye başlayabileceğimizi söyleyebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >