YouTube'ta video çözünürlük seçenekleri tam ters şekilde sıralanmaya başladı

YouTube
YouTube

YouTube video çözünürlüklerinin sıralanması konusunda değişikliğe gitti. Platformda bundan böyle en yüksek çözünürlüğü en tepede listeliyor. Detaylar haberimizde:

Dünyanın en hızlı büyüyen platformları arasında ilk sıralarda YouTube yer alıyor. Google ve Facebook'un ardından dünyanın en fazla ziyaret edilen web sitesi olma özelliği taşıyan YouTube, kapsam alanını her geçen gün genişletmeye devam ediyor.

Daha önce artan bir çözünürlük sıralaması sunulurken şu anda sıralamada en yüksek çözünürlük en tepede yer alıyor.
Daha önce artan bir çözünürlük sıralaması sunulurken şu anda sıralamada en yüksek çözünürlük en tepede yer alıyor.

Sıralama tam tersine çevrildi

Kimi zaman yapılan ufak değişiklikler bile kullanıcılar için büyük anlam ifade ediyor. Son olarak çözünürlük seçeneklerinin sırlamasının değiştirilmesi de bunlardan biri. İnternetbağlantısının durumuna göre videoların çözünürlüklerini otomatik olarak ayarlayan platform, alt kısımdan seçim şansı da sunuyor. Şu ana kadar 144p'den başlayarak aşağıya doğru yükselen çözünürlük desteği, bundan böyle tam tersi şeklinde listeleniyor.

Evet; yüksek hızlı internet kullanan kişilerin pek ilgisini çekecek bir detay değil. Çünkü bu sayede otomatik oynatmada yüksek çözünürlükte dahi herhangi bir problem olmadan (çözünürlük düşürülmeden) video oynatılmaya devam ediliyor. Ancak çözünürlüğü elle değiştirenler alttaki seçenekleri artık tam ters bir sıralamayla görecekler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >