YouTube’un telif hakkı yüzünden kaldırdığı videoları izlemek artık mümkün

Her geçen gün genişleyen YouTube çemberi, kimi arka kapı arayışlarını da beraberinde getiriyor.

Dünyanın en büyük video paylaşım platforumu olan YouTube’da herhangi bir video, telif hakkı nedeniyle kaldırılmışsa bu videoyu izlemeniz mümkün olmuyor. Bu yeni yöntemse soruna çözüm oluşturarak mümkün olmayanı mümkün kılma özelliği taşıyor…

Birçok YouTube izleyicisinin henüz bilmediği bir özellik, YouTube’un sistemindeki açık olarak karşımızda. Bu açık, kullanıcıların çoğu için oldukça işe yarar olacak gibi duruyor. YouTube’un algoritması nedeniyle telif hakkı gerekçesiyle kaldırılan videolar belli bir süre ana sayfamızda ve diğer videoların öneriler bölümünde kalabiliyor.

YouTube'da bir video, 'telif' problemi yaşadığında böyle bir ekran kullanıcılarla buluşuyor.
YouTube'da bir video, 'telif' problemi yaşadığında böyle bir ekran kullanıcılarla buluşuyor.

Telif hakkı nedeniyle kaldırılmış olan fakat ısrarla izlemek istediğiniz videoların kaldırılmış olmasından şikayetçi olmamak için geçerli yöntem, şu şekilde işliyor: YouTube’da yer alan videoları indirme sitelerinin sayısı hiç de azımsanamayacak seviyelerde diyebiliriz. Kaldırılmış olan bir videonun linkini bu sitelere yapıştırdığımızda indirme sitesi videonun indirme işlemini başlatıyor ve telif hakkı problemi olsa bile video izlenebilir hale geliyor. Bu açık YouTube tarafından fark edilene değin kullanıcılar telif hakkı sorununa takılmamış olacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >