Zorunlu çip uygulaması geliyor: Çipsiz araçlar yakıt alamayacak

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren "zorunlu çip" uygulaması hakkında yeni detaylar açıklandı.

Kaçak yakıt tespiti ve terörle mücadele kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Türkiye'de trafiğe kayıtlı olan tüm araçlara özel bir çip yerleştirileceğini açıklamıştı. Hatta bu aşamadan sonra çipsiz araçların hiçbir şekilde yakıt alamayacağı da belirtilmişti. Son olarak konuyla alakalı yeni detaylar da belli oldu.
Terör ve kaçak akaryakıta çipli önlem geliyor
Bu sistemde, trafiğe tescilli olan tüm araçlara bir kimlik kartı tanımlanacak. OGS ve HGS etiketlerine benzer yapıdaki bu kimlik kartı, araçların doğrudan plakalar üzerinden takip edilmesini sağlayacak. Üstelik yakıt dolumu sırasında bu çiplerin mutlaka okutulması gerekecek. Çipini okutmayan araçlar yakıt alamayacak ve konum belirleme sistemi sayesinde araçlara rahatlıkla erişilebilecek. Bu sayede şüpheli araçlar, çipi okuttuğu anda otomatik olarak yerini belli etmiş olacak.
Çipsiz araçlara yakıt yok!

                                    Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü bu proje sürücüler için de yüksek maliyetlere sebep olmayacak. Zira 3 TL karşılığında sürücüler bu etiketleri otomobillerine takabilecek. Birçok farklı ülkede uygulanan bu yöntem, tamam otomatik olarak çalışacak ve sistemin devre dışı bırakılması söz konusu olmayacak.
Çipsiz araçlara yakıt yok! Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü bu proje sürücüler için de yüksek maliyetlere sebep olmayacak. Zira 3 TL karşılığında sürücüler bu etiketleri otomobillerine takabilecek. Birçok farklı ülkede uygulanan bu yöntem, tamam otomatik olarak çalışacak ve sistemin devre dışı bırakılması söz konusu olmayacak.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >