ZTE çalışmalarda sona geliyor: Ekran altına gizlenen kameralı akıllı telefonlar yakında

ZTE
ZTE

Akıllı telefon üreticileri yeni modellerde ek özellikler sunmak için birbirleriyle yarışıyor. Çinli üretici ZTE ise ön kameraları doğrudan ekran altına entegre etmek için çalışıyor.

Şu ana kadar önemli bir aşama kaydetmiş olan şirketin kısa süre içinde ekran altı kameralı ilk telefonu duyurması bekleniyor.

Elbette bu sistem üzerinde çalışan tek şirket ZTE değil. OPPO, Huawei ve Samsung gibi dev akıllı telefon üreticileri de benzer teknolojiye yöneliyor.

Yonga setlerinin değişmesiyle birlikte hızlanan, kameraların güncellemesiyle ek fotoğraf ve video yetenekleri kazanan akıllıtelefonlar, özellikle son birkaç yıldır büyük bir yenilikgörmüyor diyebiliriz. Yani aslına bakılırsa doyum noktasına ulaşıldığı dahi söylenebilir. Fakat bu tek düzeliği kırmak adına çalışan şirketler de yok değil. Mobilalanda hizmet veren üreticilerin bir kısmı yeniliklerle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. ZTE de bu noktada önemli adım atıyor.

İlk modellerde yüksek performans beklenmemesi gerektiği ise özellikle belirtiliyor.
İlk modellerde yüksek performans beklenmemesi gerektiği ise özellikle belirtiliyor.

Çinli üretici, dünyada ilk kez ekran altı kamera teknolojisini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıllarda kenardaki çıtaları incelten, ekran boyutunu artıran ve ön kameraları damla çentiklerle gizleyen şirketler bu kez de kameraları tamamen ekran altına yerleştirmek istiyor.

ZTE bu alanda başı çekecek gibi görünüyor zira çalışmalar Cisionox, Samsung, OPPO ya da Xiaomi'den bir tık daha hızlı ilerliyor.

ZTE A20 5G olarak isimlendirilmesi beklenen yeni nesil akıllı telefonun az önce bahsettiğimiz ekran altı kamera sistemine sahip olması bekleniyor.

Tasarım ve görünümün dışında elbette sistemin nasılçalışacağı ve nasılperformans vereceği de merak edilen detaylardan birkaçı.

Tasarım ve görünümün yanı sıra ekran altına entegre edilen kameraların nasıl performans sergileyeceği de fazlasıyla merak ediliyor.
Tasarım ve görünümün yanı sıra ekran altına entegre edilen kameraların nasıl performans sergileyeceği de fazlasıyla merak ediliyor.
İlk etapta düşük performans olabilir.

Geçtiğimiz dönemlerde bu alanda çalışmalar yapan şirket yöneticilerinin çeşitli açıklamaları var. Mesela OPPO yöneticisi BrianShen, ekran altı kamera sistemlerinin ilk etapta düşük performans sergileyeceğini ancak önümüzdeki süreçte kalitenin artacağını düşünüyor. Yani şu anki çalışmaların henüz emekleme aşamasında olduğunu özellikle belirtiyor. Ayrıca bu tür modelleri seçmek için en ideal zamanın da gelecek sene olduğunu ifade ediyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >