3 durakta Ege turu

Ege turu.
Ege turu.

‘Şöyle bir sahil kasabasında dinlensem.’ dediğinizde yolunuz hep Ege'ye düşer ya da ‘Mavi denizlerde güneşin tadını çıkarsam...’ Geçmişin tozlu sayfalarını aralamak istediğinizde veya şifalı sularda sağlık bulmaya çalıştığınızda Ege'de hep bir seçeneğiniz var. Ülkemizin en güzel bölgelerinden biri olan Ege Bölgesi, içerisinde barındırdığı farklı güzellikleriyle herkesin gözdesi. Peki, kısa bir Ege turuna çıksaydınız, nereleri görmek isterdiniz? Biz sizin için 3 durakta Ege turu yazımızda bir rota belirledik, zamanı ayarlamak size kalmış!

İzmir'i keşfe çıkın

Alaçatı - İzmir.
Alaçatı - İzmir.

İlk durağımız İzmir. Başlangıçta şehrin en ünlü tatil yerlerinden biri olan Çeşme'ye gidiyoruz. Burada sabahın erken saatlerinde, güzel bir kahvaltının ardından deniz keyfi yaşayabilir, harika plajlarında güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Alaçatı'da İzmir'in meşhur yiyeceği kumruyu deneyebilir, kısa bir gezi düzenleyebilirsiniz. Ardından yaklaşık 1 saatlik bir yolcuğun sonunda Konak'tasınız. Burada ise görebileceğiniz çok yer var. Tarihi Asansör'e gidebilir, İzmir Arkeoloji Müzesini gezebilir, Saat Kulesi'nin önünde hatıra fotoğrafı çekilebilirsiniz. Kısa bir yemek molasından sonra rotanız yaklaşık 1 saatlik uzaklıktaki Efes Antik Kenti... Selçuk ilçesine 3 kilometre uzaklıkta bulunan bu kadim şehrin MÖ 3.000 yılında inşa edildiği biliniyor. Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri olan yakındaki Artemis Tapınağı ile bilinen bu şehir, daha ilk adım attığınız anda mistik atmosferiyle sizi etkisi altına alıyor. Selçuk'a gelmişken Meryem Ana Evi'ni de görmeden gitmeyin. İnanışa göre, Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesinin ardından Hz. Meryem buraya gelmiş ve hayatını burada geçirmiş. 1891 yılında gün yüzüne çıkarılan bu tarihi ev, Vatikan tarafından hac yeri olarak ilan edilmiş.

Muğla'da denize doyun

Akyaka - Muğla.
Akyaka - Muğla.

İkinci durağımız Muğla'ya sabahın ilk ışıklarıyla gelmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü Sakar Tepesi'nde güneşin doğuşunu izlemek paha biçilemez bir keyif. Güneşi gökyüzüne çıkardıktan sonra güzel bir kahvaltı ve deniz keyfi için rotanız Sakar Tepesi'nin hemen altında yer alan Akyaka... Son zamanlarda ünü artan bu harika sahil kasabası; kocaman plajı, gizemli koyları ve buz gibi suyuyla Azmak Nehri ile size keyifli dakikalar vadediyor. Ardından yarım saatlik uzaklıktaki tatil beldesi Marmaris'e gidebilir, burada sahil gezisi yapabilir, İçmeler'de güzel bir plajda güneşin keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz buradan tekne ile Kleopatra Adası'na geçebilir, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Marcos Antonius’un aşk yaşadığı bu harika adada denizin tadını çıkarabilirsiniz. Muğla'daki bir sonraki rotamız ise fazla bilinmeyen Köyceğiz. Harika bir göle sahip bu beldede Türkiye’nin en önemli kaplıcalarından biri olan Sultaniye Kaplıcaları bulunuyor. Özellikle cilt hastalıklarına iyi gelen kaplıcaları ziyaret edebilir, kısa bir şifa molası verebilirsiniz. Burada Toparla Şelalesi'nde serinleyebilir, çevresinde ormanı keşfedebilirsiniz. Son olarak Yuvarlak Çay'a giderek harika bir manzara eşliğinde yemek yiyebilirsiniz. Doğanın içerisinde akan buz gibi bir nehir, nehrin üzerinde masalar, ayaklarınız bu gibi suda serinlerken doğanın içinde hem midenizi hem de gönlünüzü doyurabilirsiniz.

Denizli'de şifa bulun

Hierapolis Antik Kenti - Denizli.
Hierapolis Antik Kenti - Denizli.

Ege turuna çıkmışken her türlü nimetinden yararlanmak lazım değil mi? O zaman bu kez de hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelecek şehir Denizli'ye gidiyoruz. Buradaki ilk durağınız Muğla'nın son durağı olan Köyceğiz'e yaklaşık 1 saat uzaklıktaki Topuklu Yaylası... Muğla'nın sıcağından kaçıp serin bir yere gelmek size iyi gelecek. Serin ve tertemiz havası, buz gibi doğal kaynak suları ile burası tam bir doğa cenneti. Burada enfes bir kahvaltıyla enerji topladıktan sonra Denizli'nin içlerine doğru yolculuğa başlayabilirsiniz. Sonraki destinasyonumuz Pamukkale Travertenleri. Çeşitli kimyasalların etkileşimi sonucu oluşan doğanın harikası travertenler; bembeyaz doku ve irili ufaklı havuzlarıyla görenleri büyülüyor. Muhteşem bir manzaraya sahip bu doğa harika yer, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi'ne alınmış. Bünyesinde 35 ila 100 derece aralığında 17 sıcak su kaynağı bulunan travertenler, antik zamanlardan beri insanlığa şifa dağıtıyor. Kalp-damar hastalıkları, her türlü romatizmal hastalıklar, tansiyon, böbrek ve kum taşı gibi birçok hastalığın tedavisinde önerilen havuzların şifası bilimsel olarak kanıtlanmış. Burada Hierapolis Antik Kenti’ni keşfedebilir, Kleopatra Havuzu’nun rahatlatıcı sularında dinlenebilir ya da yamaç paraşütüyle heyecanın doruklarına çıkabilirsiniz. Ardından Denizli'nin eşsiz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz Seyir Tepesi Kent Ormanı'na gidebilir, burada gece ışıklarının aydınlattığı harika manzara eşliğinde bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.