51. İstanbul Müzik Festivali 1 Haziran perşembe günü başlıyor

51. İstanbul Müzik Festivali 1 Haziran perşembe günü başlıyor.
51. İstanbul Müzik Festivali 1 Haziran perşembe günü başlıyor.

Müzikseverlerin dikkatine! 51. İstanbul Müzik Festivali, Borusan Holding sponsorluğuyla 1-17 Haziran tarihleri boyunca müzikseverlere unutulmaz bir festival yaşatacak. 1 Haziran Perşembe akşamı festival, açılışını Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda, Tekfen Filarmoni Orkestrası ile son zamanların gözde piyanisti Jan Lisiecki’nin bir araya geldiği konserle yapacak.

Açılış haftasında müzikseverler ayrıca, günümüz operasının en önemli isimlerinden, soprano ve şef Barbara Hannigan’ı Türkiye’deki ilk konserinde dinleme imkanı bulacak. Ülkemizin önde gelen senfonik topluluğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın Hannigan’a eşlik edeceği konser 3 Haziran Cumartesi akşamı yine AKM’de düzenlenecek. Dünyanın sayılı çellistleri arasında gösterilen Nicolas Altsaedt’e ise Avrupa’nın seçkin topluluklarından Münih Oda Orkestrası 2 Haziran Cuma günü İş Kuleleri Salonu’nda eşlik edecek.

Festivalin en sevilen projelerinden Müzik Rotası, Hafta Sonu Klasikleri ve Müzikli Bir Hafta Sonu ise festivalin ilk hafta sonunda izleyiciyle buluşacak etkinlikler.

17 Haziran’a kadar, 18 farklı mekanda, 25 konserde, 60’ın üzerinde ismi ağırlayacak festivalin biletleri, Passo mobil uygulaması, Passo perakende noktaları ve İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-13.00 ve 14.00-18.00) satın alınabiliyor.

Konservatuvarların müzik bölümünde eğitim gören öğrenciler, konserleri her sene olduğu gibi ücretsiz takip edebilecek. Diğer öğrenciler ise bu yıl yine tüm İKSV etkinliklerinde 10 TL’lik Eczacıbaşı Genç Bilet uygulamasından faydalanabiliyor.