Almanya’nın en güzel 5 köyü

Almanya’nın en güzel 5 köyü.
Almanya’nın en güzel 5 köyü.

Almanya denince çoğu insanın aklına Berlin, Frankfurt, Münih gibi büyük ve ihtişamlı şehirler geliyor. Tarihi yapıları, eşsiz güzellikteki sokakları, kendine özgü lezzetleriyle bu şehirler tam olarak bir turizm cenneti. Her biri ücra sokaklarına kadar gezilmeye değer… Ancak Almanya yalnızca bu harika şehirlerden ibaret değil. Bu şehirlerin ardında, Orta Çağ’dan izler taşıyan, sevimli, etkileyici ve kendine hayran bırakan köyler bulunuyor. Siz de huzurlu, dingin bir tatil planı yapıyorsanız ve Avrupa mirasının özünü görmek istiyorsanız, Almanya’daki güzel, küçük köyler görmeniz gereken en iyi yerler. Almanya’daki köylerin keşfine Almanya’nın en güzel 5 köyü ile başlayabilirsiniz. İster kuzeydeki karlı köylerden başlayın ister güneydeki göl manzaralı olandan, hepsinde büyüleneceksiniz!

Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber.
Rothenburg ob der Tauber.

Listemizin ilk sırasında Almanya’nın belki de en meşhur köyü olan Rothenburg ob der Tauber var. Ülkenin Bavyera eyaletinde yer alan bu köy, iyi korunmuş bir Orta Çağ şehri olarak biliniyor. Köy, Orta Çağ'dan 1803'e kadar Özgür imparatorluk şehriymiş. Otuz Yıl Savaşları, Nazi dönemi ve 2. Dünya Savaşı gören bu yer, savaşlarda tahribat yaşasa da yine de özünü korumayı başarmış. Arnavut kaldırımlı sokakları ve yarı ahşap evleri, sanki birazdan yanınızdan kabarık elbiseli bir eski dönem lady’si geçecekmiş hissi uyandırıyor. Köy, yaz aylarında güneşli ve mutluluk verici bir görünüm sergilerken, kışın karlar altında adeta sizi onlarca yıl geriye götürüyor. Stuttgart'a sadece 115 km uzaklıkta yer alıyor olması, size köyü günübirlik bir gezebilme imkanı sağlıyor.

Schwerin

Schwerin.
Schwerin.

Yedi gölle çevrili efsane bir doğa harikası… Schwerin köyü, Almanya'daki Mecklenburg-Vorpommern eyaletinin başkenti. Dünyanın en küçük eyalet başkentlerinden biri olan köy, doğal güzelliği ve ihtişamlı yapısıyla adeta masallardan bir diyar gibi… İlk yerleşmelerin 11. yüzyılda başladığı Schwerin, bugün 95 binden fazla kişiye ev sahipliği yapıyor. Köyün en göz alıcı yapısı ise Schwerin Kalesi… Görkemli duruşu ve eşsiz mimarisiyle kale bir şövalye gibi köyün üzerinde yükseliyor. Köyün rüstik Orta Çağ yapıları, Altes Sarayı ve Devlet Sanat Müzesi sizi kendine hayran bırakıyor. Burada günübirlik bir keşfe çıkabilir, kendinizi tarihin, doğanın ve güzelliklerin ellerine bırakabilirsiniz. Hele bir de geziniz köyün Opera Festivali'ne denk gelirse yaşadınız. Klasik müziğin sanatsal yönlerini yeniden keşfedeceğiniz harika bir akşam sizi bekliyor.

Ramsau

Ramsau.
Ramsau.

Avrupa kırsal yaşamını deneyimlemek istiyorsanız durağınız bu kez Ramsau köyü… Bu doğa harikası köy, Münih’in 150 kilometre güneydoğusunda, Berchtesgaden Ulusal Parkı'nın kuzeyinde yer alıyor. Yalnızca 1.800 kişiye ev sahipliği yapan bu mükemmel yer, size köy hayatını sonuna kadar yaşatıyor. Arka planda Alman Alpleri, eşsiz mimarideki kaleler, nehirler ve göller… Hayalinizdeki o uzak ve küçük köy tam olarak burası. Kışın ziyaret ettiğinizde karlar ülkesi, baharda ise çiçek bahçesine dönüşen bu köyde turistik birçok yer de var. Almanya'nın en yüksek üçüncü dağı olan Watzmann, Königssee ve Hintersee gölleri ve köyün soğan kubbeli kilisesi kesinlikle görmeniz gereken yerler arasında. Köyde bir keşif gezisi yaptıktan sonra doğanın tadını çıkarmak için göllerde sakin bir tekne gezintisi yapabilirsiniz.

Bamberg

Bamberg.
Bamberg.

Burası sadece fotoğraflarını gördüğünüzde bile hayran kalacağınız, Almanya’nın en güzel köylerinden biri olan Bamberg. Köy, Almanya'nın Bavyera kentinde, Regnitz Nehri kıyısında yer alıyor. Ziyaret edebileceğiniz en büyüleyici köylerden biri olan bu yer, 2019 Avrupa Kültür Başkentlerinden biri seçilmiş ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girerek koruma altına alınmış. Bu köyün temelleri ise oldukça eski, 8. yüzyıla dayanıyor. Köyün en ünlü yapısı ise köprüdeki belediye binası… Regnitz Nehri'nin ortasında yer alan belediye binası Altes Rathaus’un içinden köprü geçiyor. Bamberg Katedrali de köyde kesinlikle görmeniz gereken eşsiz mimariler arasında. Ayrıca köyde yer alan ve küçük Venedik olarak isimlendirilmesine neden olan kanallar, bölgeye romantik bir hava katıyor. Gezilerin ardından biraz dinlenmek isterseniz de köydeki gül bahçesi sizi mis kokusuyla ziyarete davet ediyor.

Schiltach

Schiltach.
Schiltach.

Köy denince akla gelen yeşil ağaçlarla kaplı dağlar, küçük köy evleri ve evlerin yanından geçen nehir... İşte Schiltach tam da hayalinizdeki gibi bir köy. Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde yer alan bu yer, Yoğun Kara Ormanı’nın içinde yer alıyor. Orta Çağ tarzı kulübeler ve ahşap evler köyü renklendiren yapılar. Eğer doğa tutkunuysanız bu köy tam da size göre. Ormanın içerisinde keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilir, vahşi yaşamına konuk olabilir, akarsularında balık tutabilirsiniz. Burada yalnızca doğa gezisi yapmak zorunda da değilsiniz. Avrupa’nın en fotojenik köylerinden olan bu harika yerde, eşsiz manzaraları ölümsüzleştirebilir, Arnavut kaldırımlı sokaklarını turlayabilir, Kinzig Nehri kıyısında piknik yapabilirsiniz. Oraya kadar gitmişken, Timber-Frame yolundaki otantik Avrupa mutfağında benzersiz lezzetler denemeyi ihmal etmeyin!