Antalya’daki en iyi 5 piknik yeri

Antalya’daki en iyi 5 piknik yeri.
Antalya’daki en iyi 5 piknik yeri.

Antalya denince herkesin aklına yaz tatili, kum, güneş, deniz geliyor. Haklı olarak bu çağrışımlarda bulunan Akdeniz’in eşsiz şehri, genellikle uzun tatiller için tercih ediliyor. Ancak Antalya’da günübirlik yapılabilecek birçok farklı aktivite bulunuyor. Bu şehirde ister doğayı keşfedin ister tarihi yerleri dolaşın isterseniz de denizin tadını çıkarın. Günübirlik yapacağınız harika aktivitelerden biri de piknik. Her ne kadar Antalya denince piknik aklınıza gelen en son şey olsa da düşünüldüğünden çok daha keyifli bir aktivite. Çünkü bu kentte piknik için harika rotalar var. Kimi doğanın içinde kimi plajın dibinde… Her biri birinden güzel bu piknik alanlarında doyasıya eğlenebilir, harika bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Haydi, Antalya’daki en iyi 5 piknik yeri yazımız ile size güzel bir piknik planı oluşturalım.

Kapuz Kanyonu

Kapuz Kanyonu.
Kapuz Kanyonu.

Burası Antalya’nın son yıllarda popülerliği artan kanyonlarından biri. Konyaaltı sınırları içerisinde yer alan Kapuz Kanyonu’na ulaşım oldukça kolay. Tam bir doğa harikası olan bu yer, iki büyük yamaç arasında akan yemyeşil suyu ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Bu doğal cennet Antalya’da piknik yapabileceğiniz en güzel yerlerden biri. Gölgelik ağaç altlarında oturup yanınızda getirdiğiniz yiyecekleri yiyebilir, dinlenebilirsiniz. Ailecek rahatlıkla gidebileceğiniz kanyonun çevresinde araç park etmek için de uygun yerler bulunuyor. Burada pikniğinizi yapıp ardından kanyonun kenarına kurulan iskeleden eşsiz manzarayı izleyebilir, harika fotoğraflar çekilebilirsiniz. Eğer sıcak yaz günlerinde gittiyseniz kanyonun serin ve berrak sularına girerek serinleyebilirsiniz. Burada yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise kanyonda kano ve bot ile seyahat etmek. Ancak bunun için kendi kano ya da botunuzu getirmeniz gerekli. Farklı birçok aktiviteyi içerisinde barındıran Kapuz Kanyonu hem Antalya’da görmeniz gereken yerler arasında hem de hafta sonu piknik planı için harika bir seçenek.

İncekum Tabiat Parkı

İncekum Tabiat Parkı.
İncekum Tabiat Parkı.

İncekum Tabiat Parkı, doğaseverler için en iyi rotalardan biri. Yeşil ve mavinin harmanlandığı bu parkta, dolu dolu bir piknik geçirebilirsiniz. Bir adımda masmavi deniz ve altın kumlara ulaşabilirken bir adımda çam ağaçlarının gölgesinde dinlenebilirsiniz. Oksijenin bol olduğu İncekum Tabiat Parkı, eşsiz doğası ve unutulmaz manzaralarının yanı sıra ziyaretçilerine market ve restoran imkanı sunuyor. Piknik için ihtiyacınız olan ürünleri buradan temin edebilirsiniz. Bunun yanı sıra düzenli piknik alanları ile konforlu bir gün geçirebilirsiniz. Zengin ağaç türleri ile sizi doğa ile buluşturacak İncekum Tabiat Parkı’nda plaj da bulunuyor. Dilerseniz piknikte yediklerinizi kısa bir yüzme molasında eritebilirsiniz. Ayrıca burada kamp yapma imkanınız da bulunuyor. Dilerseniz günübirlik piknik yapıp dönebilir, yanınıza çadırlarınızı aldıysanız kamp yapabilir hatta karavanlı bir gezginseniz buraya uğrayıp güzel vakit geçirebilirsiniz. Çocuk parkı bile bulunan parkta, ailecek harika bir piknik yapabilirsiniz.

Kayabükü Uçansu Şelalesi

Kayabükü Uçansu Şelalesi.
Kayabükü Uçansu Şelalesi.

Yanınızda yaklaşık 50 metre yükseklikten akan bir şelale, etrafınızda ağaçlar ve temiz hava… Piknik yeri seçimi için daha ne olsun! Uçansu Şelalesi, Gündoğmuş ilçesi Kayabükü Köyü’nün altındaki vadi içinde yer alıyor. Burası, yakınında yer alan Çündere Deresi nedeniyle Çündere Şelalesi olarak da biliniyor. Sivri bir tepenin üzerinde yer alan kaynak havuzundan çıkan suyun ihtişamla tepeden aşağıya boşaldığı, eşsiz bir doğa cenneti olan Kayabükü Uçansu Şelalesi, Antalya’daki en güzel piknik alanlarından biri. Piknik alanı şelalenin hemen karşısındaki ağaçlık alanda yer alıyor. Sabahın erken saatlerinde gelerek burada kahvaltınızı yapabilir, çevrede kısa bir doğa yürüyüşüne çıkarak keşif yapabilirsiniz. Tekrar acıkınca ise yakılsın mangal! Şelaleden dökülen suların oluşturdu dere size ferahlık verirken, çevrenizdeki ağaçlar tertemiz, sakin bir gün geçirmenizi sağlayacak. Farklı doğal güzellikler içerisinden geçip ulaşabileceğiniz Kayabükü Uçansu Şelalesi, Antalya’nın merkezine 165 kilometre uzaklıkta. Gittiğiniz yola değecek bu harika yerde, keyifli bir piknik ile sakin ve bol dinlenmeli bir gün sizleri bekliyor.

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Köprülü Kanyon Milli Parkı.
Köprülü Kanyon Milli Parkı.

Antalya’nın en meşhur yerleri arasında bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, daha önce görmediyseniz kesinlikle gitmeniz gereken yerler arasında. Manavgat ilçesindeki milli park, ortasından Köprü Çayı akan 14 km uzunluğunda, 100 m derinliğinde Köprülü Kanyon çevresinde bulunuyor. Doğal güzellikleri, canlı çeşitliliğiyle harika bir gezi rotası. Alanda doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi unsurlar da bulunuyor. Selge Antik Şehri sizi geçmiş zamanlara götürüyor. Tiyatrolar, su kemerleri, sarnıçlar, tapınaklar ve daha neler neler… Burada piknik yapmak istiyorsanız ise rotanız kanyonun Büğrüm Köprü mevki. Piknik alanlarının bulunduğu bu yer, özellikle yaz sıcağından kaçanların uğrak yeri. Serin havası ve göz alıcı doğası ile sizi kendine hayran bırakacak kanyonda sabah gezip keşif yapabilir, ardından acıkınca piknik bölgesine gelerek mangalda pişen et, tavuk ve sebzelerle hem midenizi hem de gönlünüzü doyurabilirsiniz. Eğer yaz sıcağında gittiyseniz yemekten biraz sonra yüzebilir, serinleyebilirsiniz. Piknik alanında tuvaletler, çeşmeler ve seyir terası bulunuyor. Keyifli bir piknik için daha ne olsun!

Zeytinpark

Zeytinpark.
Zeytinpark.

Şehirden uzaklaşmayalım ancak bol oksijenli bir piknik yapalım derseniz son durağımız tam da size göre. Antalya’nın merkezinde yer alan Zeytinpark, piknik severler için gözde yerlerden biri. Bu dev park daha önce vakıf zeytinliğiymiş ve doğal yapının korunması için park haline getirilmiş. Oldukça büyük bir alanı kaplayan parkta 25 bin civarında ağaç bulunuyor. Parkı şehrin gürültüsünden ve karmaşasından ayırmak için etrafına 6.000 metre yüksekliğinde duvarlar örülmüş. Bu sayede şehrin göbeğinde olsanız da kendinizi doğanın derinliklerinde hissedebiliyorsunuz. Limon, portakal, nar, erik, hurma ve daha birçok meyve ağaçlarının yer aldığı Zeytinpark’ta harika meyvelerin kokuları eşliğinde piknik yapabilirsiniz. Burası tam da piknik denince hayalinizde canlanan kırların arasına serilen kilimin üzerinde yer alan yemeklerin yendiği bir piknik yeri. Hele bir de baharda gittiyseniz papatyaların arasında termosunuzdaki çayı yudumlamanın keyfi bir başka. Ayrıca burada yer alan yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilir, Zeytinpark Göleti’nde balık tutabilirsiniz.