Arter’de yetişkinler için ¨Ses Atölyesi¨

Arter’de atölyeler, Bill Fontana: İo’nun Yeni Sesi adlı sergiden yola çıkarak düzenlenen ¨Ses Atölyesi¨ ile devam ediyor.
Arter’de atölyeler, Bill Fontana: İo’nun Yeni Sesi adlı sergiden yola çıkarak düzenlenen ¨Ses Atölyesi¨ ile devam ediyor.

Arter’de atölyeler, Bill Fontana: İo’nun Yeni Sesi adlı sergiden yola çıkarak düzenlenen ¨Ses Atölyesi¨ ile devam ediyor. Sanatçı Güneş Terkol’un yürüttüğü yetişkin katılımcılar için düzenlenen Perşembe Atölyeleri’nde, Arter’in güncel sergilerinden seçilen farklı yapıtlar üzerinden çağdaş sanatta yorumlama ve üretim süreçlerinin keşfedilmesi amaçlanıyor.

Her yaştan katılımcının yaratıcı süreçleri deneyimlemelerini amaçlayan Arter Öğrenme Programı’nın sergiler etrafında şekillenen etkinlikleri hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenleniyor. Sanatçı Güneş Terkol yürütücülüğünde düzenlenen ve eserler üzerine bir sohbetle başlayan Perşembe Atölyeleri, çeşitli üretim yöntemleri ve malzemelerin sunduğu imkânların araştırılmasıyla devam ediyor.

9 Haziran 2022 Perşembe günü saat 14:00’te Atölye’de gerçekleşecek “Ses Atölyesi”nin içeriği, Arter’in Kurucu Direktörü Melih Fereli’nin küratörlüğünü üstlendiği Bill Fontana: İo’nun Yeni Sesi başlıklı sergiden yola çıkıyor. Atölye kapsamında sergiyi ziyaret eden katılımcılar, ilk olarak gündelik hayatta karşılaştığımız sesler üzerine sohbet edecek, ardından da hayal ettikleri sesleri kumaş kalıplara aktararak yazı ve resim yoluyla kolektif bir ses haritası hazırlayacaklar.