Avrupa’nın en ekonomik hava yolları

Avrupa’nın en iyi ekonomik havayolları.
Avrupa’nın en iyi ekonomik havayolları.

Aşk şehri Paris, büyüleyen sokaklarıyla Venedik, rengarenk binalarıyla Kopenhag, etkileyici tarihiyle Roma… Hepsi birbirinden görülesi bu şehirler, etkileyici ve farklı özellikleriyle herkesi Avrupa’yı görmeye davet ediyor. Bu güzel yerleri görmek ise döviz kurunun hızla değiştiği günümüzde önemli bir ödenek istiyor. Bu ödeneğin en büyük payını ise ulaşım oluşturuyor. Uçak biletleri oldukça pahalı, her ülkeyi birbirine bağlayan demir yolu yok, özel araçla gezmek ise neredeyse iki kere tatil yapmanıza eş değer. Hal böyle olunca insanlar daha uygun ulaşım yollarını tercih ediyor. Biz de sizler için Avrupa’nın en iyi ekonomik havayolları listesini oluşturduk. Bu havayollarından birini seçebilir, kampanyalarını takip ederek Avrupa’ya uyguna uçabilirsiniz.

Ryanair

Avrupa’da ucuz bilet denilince akla gelen ilk havayolu şirketi Ryanair oluyor. Yalnızca Avrupa değil, Dünyanın en ucuz havayolu firması desek yanlış olmaz. Çünkü bu firma bazen öyle kampanyalar yapıyor ki 1 Euro’ya bile bilet bulabiliyorsunuz. Firmanın 34 ülkede 200 varış noktası arasında rotası bulunuyor. Özellikle firmanın bagajsız uçuşları oldukça ekonomik. Türkiye’den Dalaman noktasında uçuşları olan Ryanair ile dünyanın her tarafına uçma fırsatına sahipsiniz.

Ryanair.
Ryanair.

Easyjet

Bir diğer havayolu şirketi ise İngiltere firması Easyjet… Bu havayolu şirketi 33 ülke ve 156 havalimanı arasında bağlantı sunuyor. Firmanın sunduğu kampanyalar ile birçok ülkeye 10 Euro gibi cüzi bir ücretle uçabilirsiniz. Ekstra ücret ödemeden el bagajı alabilme avantajı sunan firma, düzenli seyahat eden müşterileri için, ek bir kabin çantası, ücretsiz koltuk seçimi, hızlı uçağa biniş ve diğer çeşitli ekstralar dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sağlıyor.

Easyjet.
Easyjet.

Eurowings

Eurowings ,Lufthansa grubunun bir parçası… Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde bulunan havayolu firması, Avrupa'daki büyük şehirler de dahil olmak üzere 150 varış noktası arasında uçuş hizmet sunuyor. Mevcut ücret seçenekleri Basic, Smart ve BIZclass'ı olarak üçe ayrılıyor. Basic uçuş ile sadece 8 kg el bagajı alabilir ve uçuşunuzu değiştirmek isterseniz ücret alınmıyor. Smart bilete ise 23 kilogram bagaj, oturma seçeneği, atıştırmalık ve içecek dahil. BIZclass’ta daha da fazla avantaj bulunuyor.

Eurowings.
Eurowings.

Vueling

Bir diğer uygun havayolu firması İspanyol merkezli Vueling… 133 farklı noktaya uçuş hizmeti veren firma en iyi fiyatları, sitesinde sarı etiket ile gösteriyor. Basic, Optima, Family ve TimeFlex olarak dört farklı bilet seçeneği bulunuyor. Basic, bagajsız ve en uygun olanı. Optima, kayıtlı bir çanta ve ücretsiz koltuk seçimi sunuyor. TimeFlex’de müşterilere öncelik avantajı sunuyor ve bilet değişikliklerinde de esneklik sağlanıyor. Vueling’te ise 10 kilogram el bagajı ve ikinci büyük eşyayı yanınıza alabiliyorsunuz.

Vueling.
Vueling.

Wizz Air

Macaristan firması olan Wizz Air için henüz yeni bir firma denebilir, 2003 yılında kurulmuş. Ancak kampanyaları ile oldukça sık tercih ediliyor. Havayolu, Avrupa'da 44 ülke ve 146 noktaya ve ayrıca Orta Doğu'daki bazı noktalara uçuş sağlıyor. Büyük havaalanlarına uçmanın yanı sıra daha küçük havaalanlarına da uçuş gerçekleştiriyor. Bu da firmaya olan talebi artırıyor. Basic, Wizz Go ve Wizz Plus dahil olmak üzere çeşitli ücret seçenekleri bulunuyor. Basic ücret olarak en ucuzu iken Wizz Plus en kapsamlı imkanları sunuyor.

Wizz Air.
Wizz Air.