Avrupa’nın en iyi 5 kayak merkezi

Avrupa’nın en iyi 5 kayak merkezi.
Avrupa’nın en iyi 5 kayak merkezi.

Kayak, kış sporları arasında en sevilenlerden biri. Kendine özgü doneleri bulunan kayak, kıyafetinden aksesuarlarına, hissettiklerinden sağlığa kadar birçok konuda insanı donanımlı hale getiren ve katkı sağlayan bir spor. Bu sporu profesyonel olarak yapanların yanı sıra acemisi olup öğrenmek isteyenler de var. Bembeyaz örtü üzerinde hızla ilerlerken bulutlara dokunuyor gibi hissetmenin verdiği mutluluk ve özgürlük hissi bu sporun sevilmesinin başlıca nedenleri. Bu spor için ülkemiz de dahil olmak üzere dünyada çok sayıda kayak merkezi bulunuyor. Avrupa da kayak merkezleri konusunda gelişmiş yerlerden biri. Siz de kayak düşkünüyseniz ve yakın zamanda bir Avrupa seyahati planlıyorsanız, Avrupa’nın en iyi 5 kayak merkezi yazımızdaki lokasyonlardan birini seçip keyifli bir kayak tatili yapabilirsiniz.

Kayarken bulutlarda hissedeceğiniz İsviçre

Avrupa’da kayak denilince akla ilk gelen yerlerden biri İsviçre. Alp dağlarına sahip bu ülke kış sporları adına tüm beklentilerinizi karşılıyor. Kayak için ise dağların eteğine kurulu onlarca kayak merkezi bulunuyor. Bu merkezlerin ortak özelliği, dünyanın en yüksek noktalarında kayak imkanı sağlaması. Davos, Laax, Mürren, Verbier, Wengen Isviçre’de kayak için ilk tercihleriniz olabilir. Hizmet kalitesi yüksek ve tam donanımlı bu merkezlerde kolaydan zora sıralanan pistler bulunmakta. Bu pistlerde kayak ve snowboard başta olmak üzere tüm kış sporlarını yapabilirsiniz. Eğer kayak konusunda acemiyseniz, merkezlerde bulunan kayak okullarında özel dersler alabilirsiniz. Kayağın yanı sıra restoran ve kafelerde ülkenin öne çıkan lezzetlerini tadabilir, sevdiklerinizle farklı aktiviteler gerçekleştirerek keyifli bir kış tatili yapabilirsiniz.

İsviçre, Laax.
İsviçre, Laax.

Keyifli kayak tatilinin merkezi Fransa

Fransa, dünyanın en güzel kayak merkezlerine ev sahipliği yapıyor. Ülkedeki merkezler Kuzey ve Güney Alpler ile Pireneler bölgesine dağılmış durumda. Bu kayak merkezleri arasındaki gözde olanlardan birkaçı Morzine, Megene, LA Plagne, Tignes ve Meribel. Bu merkezler pist uzunlukları ve hizmet kaliteleri başta olmak üzere birçok avantajından dolayı dünya listelerinde hep ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca bu merkezler ailelere de hitap ettiği için ziyaretçileri tarafından seviliyor. Çocuklar kayak yaparken ya da eğitimdeyken aileler kendilerine zaman ayırma fırsatı bulabiliyor. Kayağın yanı sıra farklı birçok aktivite gerçekleştirebileceğiniz bu merkezlere eşiniz, aileniz ya da arkadaşlarınızla gidebilir, beyaz güzelliğin tadını kayarak çıkarabilirsiniz.

Fransa, Morzine.
Fransa, Morzine.

Olimpik pistlerin adresi İtalya

300’ün üzerinde kayak alanı, ihtişamlı dağlık bölgeleri, kaliteli otelleri ve her seviyeye uygun pistleriyle İtalya, Avrupa’daki en iyi kayak merkezi lokasyonlarından biri. İtalya’daki en iyi kayak merkezleri arasında Cortina d’Ampezzo başta olmak üzere Val Chisone, Valtournenche, Sestriere ve Val Gardena bulunuyor. Büyüleyici dağ evlerinin arasında bulunan olimpik pistlerde karın keyfini çıkarabilir, kayağın dibine vurabilirsiniz. Merkezlerin birçoğu aileler için de uygun. Pistlerin eğimleri de yeni başlayan ve çocuklar için ideal. Bu da aileler için İtalya’daki kayak merkezlerini cazibe noktası haline getiriyor. Ayrıca bazı merkezlerde yokuş aşağı kayak yapmanın yanı sıra kilometrelerce doğal kayak pistleri, kızak pisti ve buz patencileri için olimpik pist hizmetleri de sunulmakta.

İtalya, Cortina d’Ampezzo.
İtalya, Cortina d’Ampezzo.

Daha Uygun fiyatlı rota Avusturya

Avrupa’daki en iyi kayak rotalarından biri de Avusturya. Fransa ve İsviçre’ye göre daha uygun fiyatlara sahip Avusturya, kayak tatilinden beklenen her şeyi ziyaretçilerine sunmakta. Özellikle Innsbruck, Kitzbühel, Söll, Zell am See ve Tirol Bölgeleri profesyonel kayakçıların sıkça tercih ettiği kayak merkezlerine sahip. Merkezler yalnızca profesyoneller için değil amatörler içinde gerekli imkanları sunuyor. Her seviyeye uygun pistleri bulunan kaliteli hizmetler sunan birçok kayak merkezi başta çocuklar olmak üzere kayakla yeni tanışan birçok kişiyi kendine çekiyor. Bu merkezlerin bir diğer özelliği ise Avusturya’nın küçük köylere arasında yer alması. Yani bembeyaz pistlerde rüzgarla yarışırken karla kaplı tepelerin eteğine yerleşmiş küçük Alp köylerini keşfedebilirsiniz.

Avusturya, Innsbruck.
Avusturya, Innsbruck.

Kayak merkezi cenneti Türkiye

Kayak denince Türkiye’yi de es geçmemek gerek. Zira Kasım ve Mart ayları arasında dağlarından kar eksik olmayan Türkiye’de birçok kayak merkezi bulunuyor. Büyüleyici manzaraları, uzun pistleri bir gün kaliteli hizmetleriyle bu kayak merkezleri Avrupa’daki birçok ülkeye rakip olabilecek seviyede. Kayak severlerin Türkiye’de en çok ziyaret ettiği merkezlerin arasında Palandöken, Erciyes, Uludağ, Sarıkamış, Ilgaz, Kartepe, Davraz bulunuyor. Pist uzunluğundan yüksekliği, ulaşımdan konaklamaya, eğlenceden aktiviteye kadar birçok konuda donanımlı olan merkezler, yediden yetmişe herkese hitap ediyor. Her biri Türkiye’nin farklı bölgesinde olan merkezler, coğrafyanın eşsiz manzaraları ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine keyifli bir doğa tatili de yaptırmış oluyor.

Türkiye, Palandöken.
Türkiye, Palandöken.