Başlık başlık ajanda

Başlık başlık ajanda
Başlık başlık ajanda

Bir çok etkinlik ve birbirinden farklı haber başlıklarıyla haziran ayında düzenlenen faaliyetleri sizin için derleyerek bir araya getirdik.

UZAKDOĞU İSTANBUL’A AKIN EDİYOR!

Uygun maliyeti, her kalitede ürün ve hammadde bulunabilirlik özelliği ile son 20 yıldır tüm dünyanın üretim merkezi haline gelen Çin, Türkiye’de 1-3 Haziran tarihleri China Homelife Fuarı ile görücüye çıkıyor. 800’den fazla firmanın katılımı ile 50 binden fazla ürünün yer alacağı fuar Türkiye’de düzenlenen en kapsamlı Çin ürünleri fuarı olacak.

 China Homelife Fuarı
China Homelife Fuarı

EFSANE FOTOĞRAFÇI HAROLD FEİNSTEİN’İN ESERLERİ O’ART’TA

Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarından biri olarak kabul edilen ve Amerika’daki günlük yaşamı en doğal, yalın ve hümanistik şekilde fotoğraflayan Harold Feinstein’ın eserleri, 30 Haziran’a kadar “Harold Feinstein Bir Fotoğrafçının Mirası” sergisi ile Odeabank’ın sanat platformu O’Art’ta görülebilecek.

“Harold Feinstein, Bir Fotoğrafçının Mirası”
“Harold Feinstein, Bir Fotoğrafçının Mirası”

TÜRKİYE’NİN EN UZUN AÇIKHAVA FİLM FESTİVALİ UNIQ İSTANBUL'DA

Yaz başlıyor, UNIQ İstanbul’da sanatla gökyüzü buluşuyor! UNIQ İstanbul, artık gelenekselleşen açıkhava film gecelerine bu yaz UNIQ Açıkhava Film Festivali ile devam ediyor. Başka Sinema işbirliği ile 1 Haziran’da, bu yılın en çok konuşulan filmlerinden “La La Land” ile başlayacak festival, ölümünün birinci yıldönümünde Tarık Akan’ın anısına gösterilecek “Sürü” ile 16 Eylül’de sona erecek. Yaz boyu, haftanın üç günü seçkin filmlerin gösterileceği festival takibe değer.

UNIQ Açıkhava Film Festivali
UNIQ Açıkhava Film Festivali

HARBİYE AÇIKHAVA YAZ OYUNLARI BAŞLIYOR

Şehir Tiyatroları’nın geleneksel olarak düzenlediği “Yaz Oyunları” 8 Haziran’a kadar devam edecek. Sezon boyunca beğeniyle izlenen oyunların sahneleneceği “Yaz Oyunları”Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Etkinlik kapsamında, 12. Gece, Komik-i Şehir Naşit Bey, Cibali Karakolu, Pollyanna, Ay Işığında Şamata, Şahane Züğürtler adlı oyunlar her akşam saat 21.15’de tiyatroseverlerle buluşacak.

“Yaz Oyunları” Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.
“Yaz Oyunları” Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

GÖKHAN TÜRKMEN MARİNA ARENA'DA

Milyonların diline dolanan şarkıların sahibi pop müziğin başarılı ismi Gökhan Türkmen, 17 Haziran'daMarina Arena sahnesinde konser verecek. Sanatçı konserde “Sessiz” albümündeki yeni şarkılarının yanı sıra eski şarkılarının da bulunduğu geniş repertuvarı dinleyicilerle paylaşacak.

Gökhan Türkmen
Gökhan Türkmen

"RITIMLER, BIÇIMLER, RENKLER" ATÖLYELERI İSTANBUL MODERN’DE

İstanbul Modern Sanat Müzesi, 25 Haziran’a kadar Paris Centre Pompidou işbirliğiyle “Ritimler, Biçimler, Renkler” programı düzenliyor. 5-12 yaş grubundaki çocuklar ve aileleri için hafta içi ücretsiz düzenlenen etkinlikte, çocukları geometrik soyutlama ve 20. yüzyılın ilk yarısından bugüne sanat tarihinde önemli bir açılım yaratmış olan, Hollandacada “stil, tarz” anlamına gelen De Stijl anlayışını keşfetmeye çağırıyor.

“Ritimler, Biçimler, Renkler” Atölyeleri
“Ritimler, Biçimler, Renkler” Atölyeleri

DÖRT AYAKLI BELEDİYE: İSTANBUL’UN SOKAK KÖPEKLERi SERGİSİ

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, tüm ziyaretçilerini köpekleriyle birlikte “Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri” sergisini gezmeye davet ediyor. Yaz boyunca kapılarını hayvanseverlere açan enstitü, sosyal ve kültürel alanlarda evcil hayvanlara da yer açmak için bir adım atıyor. “#KöpeğinleGel” sloganıyla düzenlenen sergi 16 Eylül tarihine kadar Beyoğlu Tepebaşı’nda görülebilecek.

Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri sergisi...
Dört Ayaklı Belediye: İstanbul’un Sokak Köpekleri sergisi...

"İSTANBUL AŞKINA" TAKSIM'DE İSTANBUL'UN RENKLERİ SUYLA BULUŞTU

Sanatın birçok alanına konu olmuş İstanbul bu kez bir ebru sanatının rengarenk dünyasında sanatseverlerle buluştu. Ebru sanatçısı Hatice Ünal'ın eserlerinin M. Lutfi Şen'in küratörlüğünde bir araya geldiği "İstanbul Aşkına", "Ebruda İstanbul Resimleri Sergisi" İBB Kültür AŞ tarafından Taksim Metro Sanat Galerisi'nde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Klasik ebru lalelerinin, İstanbul'un tarihi mekânları ve siluetlerinin bir araya geldiği bu nadide sergiyi 14 Haziran'a kadar görebilirsiniz.

"Ebruda İstanbul Resimleri Sergisi"
"Ebruda İstanbul Resimleri Sergisi"