Başucu serüveni

​Başucu serüveni
​Başucu serüveni

Yazının her biri bir çıkarım, çıkarımın her biri ise empati... Gelin birlikte kendimizden bir şeyler bulalım ve empati yapalım.

HER ZAMAN, HER YERDE

Belki De Üzülmeliyiz / Ahmet Murat

Ahmet Murat’ın kitabında topladığı denemeler, her şeyin her şeye bağlandığı yazılardan oluşuyor. Taşradan insan manzaralarını merkeze alan bu yazılar, artık modern zamanlarda ulaşamayacağımız, dokunamayacağımız sıradan insanların hayatlarını gözlerimizin önüne seriyor.

Profil Kitap - 176 Sayfa
Profil Kitap - 176 Sayfa

GÜN GELECEK EVİMİZE DÖNECEĞİZ!

Gecenin Gecesi / Hasan Ali Toptaş

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden biri olan Hasan Ali Toptaş, yeni kitabında hayata dair gurbete çıkanlar üzerinden yeni sorular soruyor. Bir gün eve dönme ihtimali taşıyan bu insanların, çektikleri dertlerin, yanı başlarında duran hasretleri, külfetleri, hayalleri yazarın o muhteşem anlatı yeteneği aracılığıyla karşımıza çıkıyor.

Everest Yayınları - Sayfa 88
Everest Yayınları - Sayfa 88

HER AĞACIN BİR HİKÂYESİ VAR

Uykusuz Meyveler / Hümeyra Yabar

Uykusuz Meyveler, ne bir kahramanın ne bir anti kahramanın ne de bir dönemin kitabı. O, meyvelerin öykülerine adanmış bir imge damarı. O yüzden okurunun peşinden bazen bir portakal yuvarlanır. Bazen başına bir dut düşer bazen de parmaklarına elma ağaçları takılır.

Şule Yayınları - Sayfa 127
Şule Yayınları - Sayfa 127

İNSAN GİTMEKTEN YAPILMIŞTIR

Berhayat / Mustafa Akar

Türk dilinin sahip olduğu geniş kolları daha da genişleten bir üsluba sahip olan Mustafa Akar, yeni şiir kitabında da bu yolu yürümekten vazgeçmiyor. Şiirin şarkıya dönüşme ihtimalini yanında taşıyan şair, okuyucularının ona yoldaşlık etmesini beklerken “ insan gitmekten yapılmıştır” demekten de vazgeçmiyor.

Profil Kitap - Sayfa 64
Profil Kitap - Sayfa 64

BEKLEMEK HİÇBİR YERE GİTMEZ

Tatar Çölü / Dino Buzzati

Genç teğmen Giovanni Drogo, ilk görev yeri olarak Tatar Çölü’ndeki Bastiani Kalesi’ne tayin edilir. Uzun boylu kalmak istemediği bu sınır bölgesinde geçirdiği seneler ona, vaktiyle gözünde büyüttüğü zafer tutkusunun kofluğunu ve askerlik hayatının monotonluğunu öğretir. “Yaşamı boyunca beklediği an” bir türlü gelmez.

İletişim Yayınları - 232 Sayfa
İletişim Yayınları - 232 Sayfa

İÇİMİZDEN BİR SES GELMİYOR

Adem’in Cevap Vermesi / Yıldız Ramazanoğlu

Adem’in Cevap Vermesi, çok sesli bir kitap. Karakterler bilinç akışı ve iç konuşmalar ile iç dünyalarını, zihinlerini okura açarken, süregelen hayat, bu hayatı inşa ederken yazarın kurduğu denge, karakterler ile birlikte olayların içinde nefes almamıza sebep oluyor. Adem’in Cevap Vermesi’nde, üç bölüm halinde bir kurgunun çatıldığına şahit oluyoruz.

İz Yayıncılık - 128 Sayfa

KAVUŞMAK HEP GEÇ KALIR

Ah Mercimeğim / Mustafa Çiftçi

Mustafa Çiftçi, şehirden uzakta kalanların hayatta kalmasını, hayatta kalırken de taşıdıkları “iyi niyetleri” anlatmakta mahir bir yazar. Yöresel söyleyişleri yerli yerinde kullanan Çiftçi, Ah Mercimeğim’de doğuştan üzgün Anadolu coğrafyasını görmeye davet ediyor.

İletişim Yayınları - 107 Sayfa
İletişim Yayınları - 107 Sayfa

Başucunda bulunsun!

Kırmızı Pazartesi - Gabriel Garcia Marquez

Kolombiyalı büyük yazar Gabriel García Márquez’in 1981’de yayımlanan yedinci romanı Kırmızı Pazartesi, işleneceğini herkesin bildiği, engel olmak için kimsenin bir şey yapmadığı bir namus cinayetinin öyküsü. Hem Kolombiya’da, hem de yayımlandığı dünyanın dört bir yanındaki pek çok ülkede sarsıcı etkileri olmuş bir roman.

Can Yayınları - Sayfa 108
Can Yayınları - Sayfa 108