Bilal: A New Breed of Hero

Bilal: A New Breed of Hero
Bilal: A New Breed of Hero

Yepyeni bir yıla girmenin heyecanını yaşarken, ocak ayında beyazperdede yeni yıla yakışır göz kamaştırıcı filmler var. İlk 3D animasyon çizgi filmimiz Pepee’den, Hz. Muhammed ile karşılaştıktan sonra hayatı değişen Bilal-i Habeşi’nin hayatına; Mahsun Kırmızıgül, Ata Demirer ve Ahmet Kural ile Murat Cemcir ikilisinin merakla beklenen yepyeni filmleri yılın ilk ayında sinemaseverle buluşmak için hazır…

BILAL: A NEW BREED OF HERO / 13 Ocak

Müslümanlığı kabul eden ilk insanlardan birisi olan ve aynı zamanda ilk ezan okuyan kişi olarak tarihe geçen Bilâl-i Habeşî'nin çocukluğundan itibaren yaşadığı hayatı anlatan Bilal: A New Breed of Hero, ayın merakla beklenen filmlerinden bir tanesi olarak vizyondaki yerini alıyor. Animasyon türündeki film, açgözlülüğün ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir dünyada çok zor koşullarda ayakta kalmaya çalışan Bilal-i Habeşi'nin, Hz. Muhammed ile karşılaştıktan sonra değişen hayatını ve tarihte hatırladığımız yerini alma hikayesini anlatıyor.

ANTHROPOID / 6 Ocak

Tarihteki gerçeklere sadık kalarak kurgulanan Anthropoid, ilk olarak Çekya’da 51'inci Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi olarak görücüye çıkmış ve alkış almıştı. Film yaşanmış bir hikayeyi ele alıyor ve bir Nazi subayına düzenlenen bir komployu anlatıyor. Filmde bir yandan Hitler'in 3. adamı olarak bilinen Reinhard Heydrich’in, Nihai Çözüm projesinin mimarı olarak tarihin en büyük utançlarından birine ön ayak olmasını diğer yandan da sürgündeki Çekoslavakyalı askerlerin hedefi haline gelmesini izleyeceğiz.

PEPEE / 20 Ocak

İlk yerli animasyon karakteri olarak tanınan ve milyonlarca çocuğu ekrana kilitleyen Pepee’nin maceraları bu kez beyazperdeye geliyor. Pepee’nin fikir sahibi, yazarı, çizeri ve yapımcısı Ayşe Şule Bilgiç filmi animasyon teknolojilerinde Dreamworks ile işbirliğine giden HP’nin iş istasyonlarıyla hazırladıklarını dile getirdi. Dreamworks’un Kung Fu Panda, Shrek ve Çizmeli Kedi filmlerinde kullanılan teknolojiyle ile hazırlanan Pepee aynı zamanda Türkiye’de yapılan ilk 3D animasyon çizgi filmi olacak.

FELAK / 13 Ocak

Korku türündeki yerli yapım “Felak”, Mehmet Emin Şimşek’in ilk uzun metraj çalışması olarak vizyondaki yerini alıyor. Çocukken babasını kaybeden Seher’in ilerleyen yaşlarında yaşadığı psikolojik çıkmazları ve zorlukları ele alan film kahramanımızın büyüye başvurmasıyla karanlık boyuta evriliyor. Hem kendisi hem de çevresi için tehlike arz eden Seher dünya dışı varlıkların kontrolüne geçiyor. Klasik sinema tekniklerinin yanı sıra özel efektlerle de desteklenen “Felak” korku filmi severlerin tercihi olabilir.

OLANLAR OLDU / 20 Ocak

Ünlü komedyen Ata Demirer’in kaleme aldığı ve yönetmenliğini Eyvah Eyvah serisi, Berlin Kaplanı ve Niyazi Gül Dörtnala gibi filmlerde Demirer ile beraber çalıştıkları Hakan Algül’ün üstlendiği “Olanlar Oldu” seyirciyle buluşmak için hazır… Filmde Ege’nin bir kıyı kasabasında yaşayan kahramanımız Zafer ve annesi Döndü Hanım’ın çıktıkları mavi turda başlarına gelen komik maceraları izleyeceğiz.

VEZIR PARMAĞI / 25 Ocak

Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, New York’ta Beş Minare ve Mucize filmleriyle hatırı sayılır bir seyirciye ulaşan Mahsun Kırmızıgül, beşinci filmi Vezir Parmağı ile sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmenliğini, senaryosunu ve başrolünü üstlenen Kırmızıgül’e oldukça kalabalık bir oyuncu kadrosu da eşlik ediyor. Vezir Parmağı, 3 kıtaya yayılmış, farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden insanları tebaası olarak bünyesinde barındıran Osmanlı İmparatorluğu’nda geçen büyük ölçekli bir hikaye anlatıyor.

ÇALGI ÇENGI: İKIMIZ / 6 Ocak

14 milyona yakın izleyiciye ulaşan Düğün Dernek serisinin yıldızları Ahmet Kural ve Murat Cemcir, 2011 yılında sinema macerasını başlatan yapım olan Çalgı Çengi’nin devam filmi ile beyazperdeye dönüyor. Yönetmen koltuğunda ikili ile İşler Güçler, Kardeş Payı gibi dizilerde senarist ve yönetmen olarak çalışan Selçuk Aydemir adını görüyoruz. Filmde, 6 yıl önce bulaştıkları mafya tarafından düğün şarkıcılığı yaptırılan Salih ve Gürkan’ın tehlike ve eğlence dolu macerasını izleyeceğiz.