Bodrum’un en sakin 5 koyu

Bodrum’un en sakin 5 koyu.
Bodrum’un en sakin 5 koyu.

Yaz denince herkesin aklına tatil, tatil denince de birçoğumuzun aklına Bodrum geliyor. Ülkemizin en güzel tatil yerlerinden biri olan Bodrum, her yaz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Birbirinden ünlü plajları insanla dolup taşıyor. Bazı kişiler Bodrum’u sevse de kalabalığından hoşlanmıyor. Haksız da sayılmazlar çünkü yaklaşık 200.000 kişinin yerleşik olarak yaşadığı yerin nüfusu yaz aylarında 1 milyonun üzerine çıkıyor. Hal böyle olunca kalabalıktan hoşlanmayan kişiler Bodrum’dan vazgeçiyor. Ancak Bodrum’dan vazgeçmenize gerek yok. Çünkü ilçenin öyle güzel, huzurlu ve sakin koyları var ki… Fazla keşfedilmemiş bu koylar, aradığınız huzurlu ve sessiz tatili size veriyor, hem de Bodrum’da. Haydi, Bodrum’un en sakin 5 koyunu ziyaret edelim.

Karaada Koyu

Listemizin ilk sırasında Karaada Koyu yer alıyor. Bodrum Körfezi içerisinde yer alan bu küçük ada, Bodrum’un eşsiz güzelliklerini içinde barındırıyor. Adaya geldiğiniz anda sizi yemyeşil çam ormanları ve bol oksijenli bir doğa karşılıyor. Burası tam da denizin keyfini çıkarabileceğiniz ve güneşe doyabileceğiniz bir yer. Turkuaz renkteki mavi ve berrak denizi ile sizi mest edecek bu adada dalış yapabilir, denizaltı yaşamını keşfedebilirsiniz. Özellikle adanın arka kısmında bulunan Poyraz Koyu bunun için en iyi yer. Doğasıyla sizi kendine hayran bırakan Karaada, içinde sıcak su ve çamur bulunan mağaralarıyla meşhur. Doğal bir tedavi yöntemi olarak kullanılan bu sıcak su ve çamur cildinizi yeniliyor. Çok fazla insan tarafından bilinmeyen adada konaklama imkanı bulunmuyor. Burada harika plajlarda güneşlenebilir, denizin sularında serinleyebilir, dalış yapabilir ya da doğanın şifalı kollarında kendinizi özel hissedebilirsiniz.

Iassos Koyu

Iassos Koyu.
Iassos Koyu.

Bodrum’un en güzel koylarından biri de Iassos Koyu. Kıyıkışlacık’da Güllük Körfezi’nin en uç noktasında yer alan koy, doğal güzellikler ve tarihi zenginliklerle harmanlanmış bir cennet. Yemyeşil görüntüsü, berrak mavi suları ve huzur veren havasıyla burası gelenlere enerji aşılıyor. Yeşilin farklı tonlarıyla adeta bir koruyucu gibi sahil şeridini kaplayan çam ormanları, ziyaretçilerinin temiz havayı solumasını sağlıyor. Sahildeki bembeyaz kumlar ve tertemiz deniz ise harika bir deniz tatiline imkan veriyor. Burası yalnızca doğal güzellikleriyle değil tarihiyle de dikkat çekiyor. Koyun yanında yer alan Iassos Antik Kenti, sizi MÖ 3.000 yılına götürüyor. Eski zamanlarda yerleşim yeri olarak kullanılan bölge adını buraya yerleşen ilk insanların şefi İasos’tan almış. Burada konaklayabileceğiniz küçük yerel pansiyonlar bulunuyor. Ayrıca, Ege lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlar da mevcut.

Adaboğazı

Adaboğazı.
Adaboğazı.

Burası Bodrum’un Akvaryum Koyu. Çünkü berrak bir suyu ve harika bir denizaltı yaşamı bulunuyor. Adaboğazı, Gümbet’in batı ucunda yer alıyor. Nefes kesici bir doğal güzelliğe sahip yer, küçük küçük birbirinden güzel koylardan oluşuyor. Suyu öyle temiz ki etrafa kristal bir parlaklık yayıyor. Bu sayede 20 metre derinlikte bile suyun tabanı ve içinde yaşana deniz sakinleri gözlemlenebiliyor. Özellikle sualtı meraklıları için paha biçilemez bir yer. Burada herhangi bir konaklama bulunmuyor. Hatta önceleri Adaboğazı’na yalnızca gemi ile ulaşım varmış. Ancak Bitez’den açılan yeni bir yol sayesinde karadan da ulaşılabilir olmuş. Buna rağmen burası Bodrum’un en sakin yerlerinden biri. Burada deniz keyfi yapabilir, ardından doğa yürüyüşüne çıkarak bu bakir kalmış yerin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Tabi denizaltındaki büyüleyici yaşamı keşfetmekten kendinizi alıkoyabilirseniz!

Kargıcak Koyu

Kargıcak Koyu.
Kargıcak Koyu.

Bu zamana kadar doğal yapısını koruyabilen nadir koylardan biri de Kargıcak Koyu… Masmavi berrak denizi ve muhteşem manzaralarıyla burası doğal bir cennet. Herhangi bir işletmenin olmadığı koy, Pabuç Burnu ile Kara Burun arasında bulunuyor. Aslında bu koy biliniyor ancak koya giden yol toprak ve son derece bozuk. Hal böyle olunca bölgeyi tam olarak bilmeyen turistler bu yolu kullanmak istemiyor. Bu da Kargıcak Koyu’nun eşsiz güzelliğini korumasını sağlamış. Sakinliği, huzuru, plajı ile tam da huzurlu bir tatil yeri. Buranın bir diğer adı Balıkçı Koyu. Sebebi ise küçük tekneleriyle 15-20 balıkçı burada balık tutuyor. Eğer balık tutmayı seviyorsanız, siz de onlara katılabilirsiniz. Eğer hazırlıklı gelirseniz burada kamp da yapabilirsiniz. Akşam sahilde dalgaların sesiyle dinlenip, sabah kuş sesleriyle uyanabilirsiniz.

Kissebükü Koyu

Doğanın sesini dinleyebileceğiniz bir diğer lokasyon ise Kissebükü Koyu. Muazzam bir görünüme sahip bu koy, doğallığını koruyan nadir yerlerden. Koya araç ile karadan ulaşabiliyorsunuz ancak yol oldukça tehlikeli ve bozuk. O nedenle koya giden araçlarla gelebilir ya da Bodrum’dan kalkan tekne turları ile burayı ziyaret edebilirsiniz. Koya geldiğinizde ise sizi muhteşem bir manzara karşılıyor. Mütevazi ve temiz plajı, cam gibi suyu ile burası tam bir doğa harikası. Yalnızca doğanın sesini duyabileceğiniz Kissebükü Koyu’nda kendinizi dünyanın bambaşka bir noktasında hissediyorsunuz. Denizin berraklığı sayesinde sizinle birlikte yüzen balıkları da görebiliyorsunuz. Burada güneşlenip dinlenebilir, kitap okuyabilir, müzik dinleyebilir, deniz keyfi yapabilirsiniz. Koyun yanında bulunan tarihi kalıntıları gezebilir, doğada bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Kısaca, kendinize özel zaman ayırabilirsiniz.