Bu ayın ajandası

Ekim ayı ajandası
Ekim ayı ajandası

Yazın o cıvıltısından kurtulamamış ruhumuz, kışa hazırlık yaparken bu hazırlığa bizimde bir yardımımız dokunsun istedik ve sizler için bu ayın etkinliklerini düzenleyip bir araya getirdik. Tabi ekim ayının rehavetiyle sıcak kahve eşliğinde camın kenarında kitap okumakta bir seçenek ama dışarı çıkmak isteyeniniz olursa bu haberimizi okumanızı tavsiye ederiz...

Türk şiirinin nabzı 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamlarında atacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları 10-14 Ekim tarihleri arasında Sapanca gölünün kıyısında gerçekleşecek. Türk şiir dünyasının nabzını tutan ve gelenekselleşen etkinlikte şairlerle söyleşi ve imza günleri, paneller, şiir okumaları ve dinletiler alanında usta isimler tarafından şiir severlerin beğenisine sunulacak. İstanbul’a yaklaşık iki saatlik mesafedeki bu harika organizasyon kaçmaz. Bizden söylemesi!

Şiir akşamları...
Şiir akşamları...

Hatay müziğe doyacak

Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu

Türk halk müziğinin iki usta ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 5 Ekim'de Antakya Meclis Kültür Merkezi'nde sahne alacak.Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, çoğu eski, bazıları ise çok eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuvarı seslendirecekleri konserde, kendi ifadeleriyle performanslarını "bir birlikte hatırlama çabası" olarak yeniden sergileyecek. Müziğe doyacağınız konserin biletlerini “Biletix.com”dan alabilirsiniz.

Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu
Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu

Gülçin Anmaç

Nakkaşname sergisi

Nusret Çolpan, Cahide Keskiner gibi kıymetli minyatür sanatçılarından ders alan ve günümüz minyatür sanatının önemli temsilcilerinden Gülçin Anmaç’ın eserlerini Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenecek. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı, Gülçin Anmaç “Nakkaşname” minyatür sergisinin açılışı 6 Ekim akşamı saat 19.00’da gerçekleşecek. Açılışa katılamayanlar sergiyi 13 Kasım’a kadar görebilir.

“Nakkaşname”
“Nakkaşname”

İstanbul Modern'in atölyeleri yine dolu dolu

İstanbul Modern’in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 4 Ekim 2017’de başlıyor. Programda yer alan “Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi”, “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi”, “Postmodern Teori ve Sanat Semineri”, “Çağdaş Sanatın Şifreleri” atölyelerinin yanı sıra “Türkiye’de Çağdaş Sanat Okumaları” ve “1950 Sonrası Değişen Dünyada Müzik” başlıklı yeni bir program da sanatseverleri bekliyor. Detayları İstanbul Modern’in internet sitesinden inceleyebilirsiniz.

İstanbul Modern
İstanbul Modern

Enka Kültür Sanat

29. yılda da müzikle buluşturuyor

Kültür sanat dünyasının istikrarlı kurumlarından ENKA Kültür Sanat, 10 Ekim’de seyircisini bir kez daha müzikle selamlıyor. 29. Yıl Müzik Buluşmaları, Türkiye’nin dünya çapında tanınan müzik üstatları ile sevilen topluluklarını keyifli bir seçkide bir araya getiriyor. Buluşmalarda Mirkelam, Erol Evgin, Gülsin Onay, Ertuğ Korkmaz ve genç piyanist Erdinç Emir İlgen gibi sanatçıların konserleri yer alacak.

Mirkelam
Mirkelam

10 bin yıllık hikaye: Emek

Ankara'da ekmek festivali

Binlerce yıldır insanoğlunun temel gıda maddesi olan ekmek, Göbeklitepe’de başlayan 10 bin yıllık tarihi ile hikâyesini Ankara’da sergileyecek. Sofraların vazgeçilmezi olan ekmek hakkında bilinmeyenlerin gün yüzüne çıkacağıUluslararası Ekmek Festival’i, 13-15 Ekim tarihleri arasında Ankara Cermodern’de ziyaretçilere ev sahipliği yapacak. Festivale Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, K.K.T.C, Türkmenistan, Makedonya, Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Arjantin, Belarus, Fas, Güney Afrika,İsrail, İtalya, Ukrayna ve daha birçok ülkeden konuklar da katılacak.

Ankara ekmek festivali
Ankara ekmek festivali

Yeşilay'dan Senaryo yarışması

Tema "BAğımlılık"

Gerçekleştirdiği projelerle kültür sanat faaliyetlerine de destek veren Yeşilay, sinema sektöründe olanlar, iletişim fakültesi öğrencileri ve mezunları için tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığına yönelik “Sağlıklı Fikirler” kısa film senaryo yarışması düzenliyor. Bu yıl 3.’sü gerçekleşecek olan yarışmada birinci seçilen senaryo 5 bin, ikinci 3 bin, üçüncü ise 2 bin lira ile ödüllendirilecek. Üstelik her kategoride birinci olan senaryolar film olacak. Başvuru için son tarih ise 13 Ekim.

Bir film yaz
Bir film yaz

Balkan Naci İslimyeli'den

45. Sanat yılı sergisi

Modern sanatımızın öncü isimlerinden Balkan Naci İslimyeli, 45. sanat yılını MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nin Beş Kubbe ve Tek Kubbe salonlarında aynı anda açılan sergisiyle kutluyor! İslimyeli’nin, her şeyin hızla tüketildiği günümüzde, yaşananları unutmamak ve hafızada canlı tutmak için “Hatırla” adını verdiği sergide; sanatçının son 30 yılından seçkilerle birlikte son 15 yıldır ürettiği ancak hiç sergilenmemiş eserleri yer alıyor. Sergi 28 Ekim’e kadar görülebilir.

Balkan Naci İslimyeli
Balkan Naci İslimyeli

Ankara buraya

CSI London sergisi

Londra sokaklarında, amansız suçluların peşinde soluksuz bir macera için CSI London Sergisi'ndeki yerinizi alın. Heyecan dolu bir macera ve sıra dışı bir deneyim sunacak olan CSI London Sergisi, Ekim ayı boyunca Ankara PODIUM AVM’de sanatseverlerle buluşuyor. 3D modellemeler, sanal gerçeklik simülasyonları, deneysel incelemeler ve interaktif etkileşimlerle eğlenceli ve eğitici dakikalar ziyaretçileri bekliyor. Kripto Kafesi, DNA Analizörü, İmza-El Yazısı Belge İnceleme, Parça Birleştirme, Dilsiz Tanıklar gibi 11 farklı etkileşimli etkinliğin de yer aldığı sergide bilimi ve eğlenceyi aynı anda yaşama fırsatını bulacaksınız.

CSI London Sergisi
CSI London Sergisi

Kahkaha dolu bir oyun

39 Basamak

1935 Ağustos’u, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak üzere bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik, heyecanlı, hareketli, çılgın bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder. Gelişen bu olaylarla ortaya çıkan “39 Basamak” adlı çılgın komediyi izlemek isteyenler 18-19 Ekim’de Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde görebilir.

39 Basamak
39 Basamak

Nigel Kennedy

Jimi Hendrix klasikleriyle İstanbul'da

Klasik müzik dünyasının asi çocuğu Nigel Kennedy, Jimi Hendrix repertuvarıylaVolkswagen Arena Sahnesi'nde Türkiyeli hayranlarıyla buluşacak. Albümlerimilyonlar satan dünyaca ünlü kemanvirtüözü Kennedy, rock müziğin efsane ismi Jimi Hendrix klasikleriyle 21 Ekim Cumartesi akşamı İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşatacak. 1989 yılında yayınladığı “Vivaldi The Four Seasons” albümüyle iki milyonu aşkın bir satış rakamı yakalayarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Kennedy konserinin biletlerini “Biletix.com”dan alabilirsiniz.

Nigel Kennedy
Nigel Kennedy

TRT'den kısa film yarışması:

Türkiye'de Suriyeli çocuk olmak

Türkiye’nin TRT tarafından gerçekleştirilen çocuk odaklı tek medya konferansı olan Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı projesi kapsamında “Türkiye’de Suriyeli Çocuk Olmak” konulu ödüllü kısa film yarışması düzenleniyor. 25 Ekim tarihine kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın ayrıntılarını “trtcocukmedyasikonferansi.com/kisafilm” internet sitesinden inceleyebilirsiniz.

TRT'den kısa film yarışması
TRT'den kısa film yarışması

İstanbul'daki kitap severler buraya

4. Üsküdar Sahaf festivali

Üsküdar Belediyesince bu yıl 4.’sü düzenlenen Üsküdar Sahaf Festivali Ekim ayı boyunca Üsküdar sahilinde kitapseverlerle buluşacak. 70 sahafın yer alacağı festivalde, nadir bulunan, artık baskısı olmayan ya da yeni baskılarına göre daha kaliteli çevirilere sahip yüz binlerce kitap, eski plaklar, nostaljik fotoğraflar ve Osmanlı döneminin gazeteleri, Cumhuriyet’ten bugüne tüm gazeteler, özel olaylara ait baskılar sizin için sergilenecek ve satılacak.

4. Üsküdar Sahaf festivali
4. Üsküdar Sahaf festivali

Aynı anda yedi ilde!

Uluslararası genç edebiyatçılar buluşması

Sancak Medya’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile düzenlediği ve Türkiye’de ilk kez aynı anda 7 ilde gerçekleşecek Uluslararası Genç Edebiyatçılar Buluşması etkinliği bir ilke imza atıyor. 20 yerli, 20 yabancı 30 yaş altı genç öykücü, şair ve roman yazarının konuk olacağı buluşma boyunca Türkiye’nin İstanbul, Bursa, Konya, Antep, Kayseri, Sakarya ve Erzurum illerinde 28 Ekim, 4 Kasım tarihleri boyunca edebiyat mevsimi yaşanacak. Buluşmanın detaylarını “gencedebiyatcilar.com” internet adresinden inceleyebilirsiniz.

Gençliğin şiir hali
Gençliğin şiir hali