Bursa’daki en iyi 5 piknik yeri

Bursa’daki en iyi 5 piknik yeri.
Bursa’daki en iyi 5 piknik yeri.

Havaların ısınmasıyla insanlar kendilerini sokağa atmak istiyor. Kimisi keyifli bir kafede arkadaşlarıyla sohbet ederken kimisi de aracına binip görmediği yerleri keşfetmeye gidiyor. Bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez aktivitelerinin başında ise piknik geliyor. Yediden yetmişe her yaştan insanın keyifle vakit geçirdiği piknik her yerde farklı keyif veriyor. Deniz kenarında evden getirdiklerinizi yerken esen hafif rüzgar size keyifli anlar yaşatırken orman içerisinde ağaçların arasında yaptığınız mangal hem midenize hem de mutluluğunuza hitap ediyor. Eğer Bursa ve yakınlarında yaşıyorsanız farklı birçok seçeneğiniz mevcut. Onlardan birkaçını Bursa’daki en iyi 5 piknik yeri yazımızda derledik.

Sudüşen Piknik Alanı

Sudüşen Piknik Alanı.
Sudüşen Piknik Alanı.

Sudüşen Piknik Alanı, Bursa’daki ilk durağımız. Gemlik ilçesinde yer alan bu piknik alanı Sudüşen Şelalesi çevresinde bulunuyor. Tam bir doğa harikası olan bu şelale, görenleri kendine hayran bırakıyor. 275 metre rakıma sahip alanda oksijene doyacak, temiz havada keyifli bir gün geçireceksiniz. Doğaya doyacağınız, şehrin stresini atacağınız Sudüşen Piknik Alanı, konforlu yapısıyla da ziyaretçileri kendine çekiyor. Yılın her ayı açık olan parkta, şelalenin yakınlarında yeme-içme yerleri bulunuyor. Buradan ihtiyaçlarınızı alabilir ya da direkt bu mekanlarda vakit geçirebilirsiniz. Piknik alanında bulunan piknik masaları size oldukça kolaylık sağlayacak. Ayrıca bölgede tuvalet ve mescit de bulunuyor. Tüm ihtiyaçlarınıza hitap eden bu park, size hem doğanın içinde bir gün imkanı sunuyor hem de keyifli bir piknik…

Gölbaşı Piknik Alanı

Gölbaşı Piknik Alanı.
Gölbaşı Piknik Alanı.

Harikulade bir göl manzarası eşliğinde piknik yapmak… Mükemmel bir Pazar günü aktivitesi. Kestel ilçesi sınırlarında yer alan Gölbaşı Göleti’nin kıyısında yer alan Gölbaşı Piknik Alanı, Bursa’da gidebileceğiniz en güzel piknik alanlarından biri. Yılın her dönemi açık olan piknik alanında bulunan masalardan faydalanabiliyorsunuz ancak göl kenarında sosyal imkanlar pek gelişmiş değil. O nedenle ihtiyaçlarınızı yanınızda getirmenizde fayda var. Burada, doğanın ortasında her şeyi unutacağınız bir kahvaltı pikniği yapabilir, günün diğer kısmını göl çevresinde yürüyüş yaparak ya da balık tutarak geçirebilirsiniz. Eğer balık tutmayı seven biriyseniz, önce balıklarını tutup sonra mangalda pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız harika göl manzaraları sizi bekliyor. Arkadaşlarınızla, eşinizle ya da ailenizle gelebileceğiniz Gölbaşı Piknik Alanı, size sakin ve huzurlu bir gün vadediyor.

Yenice Piknik Alanı

Yenice Piknik Alanı.
Yenice Piknik Alanı.

İnegöl ilçesinde yer alan Yenice Piknik Alanı da Bursa’da piknik yapmak için tercih edilecek yerler arasında. Yılın her dönemi açık alan piknik alanında Yenice Gölü kıyısında yer alıyor. Gölbaşı Piknik Alanı’ndan ne farkı var derseniz burası oraya göre daha sosyal bir tesis. Eğer daha konforlu bir piknik yapmak isterseniz burası ilk tercihiniz olabilir. Zira burada oldukça fazla imkan bulunuyor. Piknik alanında piknik masaları, barbeküler, tuvaletler yer alıyor. Çocuklu aileler için de çocuk parkları mevcut. Biz yalnızca gölün keyfini çıkaracağız derseniz piknik alanı yakınlarındaki yeme-içme yerlerini tercih edebilirsiniz. Ancak göl kenarında kendi barbekünüzü yapmak bambaşka bir keyif tabi. Piknikten arta kalan zamanlarda da gölün kenarında yürüyüşler yapabilir, yaşadığınız anı ölümsüzleştirecek fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Nefes Dağyenice

Nefes Dağyenice.
Nefes Dağyenice.

Sırada Türkiye’nin en büyük açık hava doğal yaşam merkezlerinden birisi var. Nefes Dağyenice, isminde de yer aldığı gibi kendi hayatınıza kısa bir mola vererek nefes alacağınız bir yer. Nilüfer ilçesinde Uludağ’ın eteklerinde yer alan tesis, gölün kıyısında 327.000 metrekare ormanın içerisinde bulunuyor. Burası diğer piknik alanlarına göre çok daha fazla sosyal bir yer. Hem piknik yapmak hem de doyasıya eğlenmek isterseniz size tavsiyemiz Nefes Dağyenice. Zira burada, glamping, bungalov, kabuk ev, kamp ve A+ karavan parkı konseptleri bulunuyor. Ayrıca tesisin içerisinde Avrupa’nın en büyük macera parkı ve göl üzerinde yapılan zipline yer alıyor. Dolu dolu bir gün geçirebileceğiniz, dilerseniz konaklayabileceğiniz Nefes Dağyenice, birçok imkanıyla lüksü sevenler için aranan yer.

Balat Atatürk Ormanı

Balat Atatürk Ormanı.
Balat Atatürk Ormanı.

Listemizin sonunda 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Balat Atatürk Ormanı bulunuyor. Yaklaşık 280.849 metrekare yüzölçümüne sahip orman, Nilüfer ilçesinin en önemli yeşil alanlarından biri. Aktivitesi bol olan Balat Atatürk Ormanı’nda piknik yapmak oldukça keyifli ve konforlu. Zira burada bulaşık yıkama birimleri, tuvaletler, çeşmeler bulunuyor. Ancak Balat Atatürk Ormanı’nda tedbir amaçlı mangalsız piknik yapılmasına izin veriliyor. Siz de sabah kahvaltınızı burada yapabilir, sonrasında ise çeşitli aktivitelere katılarak gününüzü doldurabilirsiniz. Aktiviteler arasında yürüyüş, koşu, bisiklet, binicilik ve paintball bulunuyor. Bunlardan zevkinize uygun olanı seçebilir, piknik sonrası eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca, pikniğinizi ormanda düzenlenen Nilüfer Müzik Festivali, Nilüfer Kent Tiyatrosu Sahnesi, konser ve gösteriler gibi sosyo-kültürel etkinliklere denk getirirseniz daha da kaliteli zaman geçirebilirsiniz.