Çeşme’de gizli kalmış 5 koy

Çeşme’de gizli kalmış 5 koy.
Çeşme’de gizli kalmış 5 koy.

Çeşme, İzmir’in en güzel tatil lokasyonlarından biri. İlçe özellikle yaz aylarında dolup taşıyor. Yerli ve yabancı turistlerin en uğrak yerlerinden biri olan bu harika yer, birçok tatil olanağına sahip ve görülmeye değer çok sayıda yer bulunuyor. Bunlardan biri de saklı kalmış koyları… Hepsi birbirinden eşsiz güzelliğe sahip bu gizli cennetler; mükemmel bir denize, harika plajlara, doğaya ve eğlenceye sahip. Çeşme’de olmasına rağmen sakin olan bu koylar, size kalabalık bir yerde kaçış rotası sunuyor. Eğer İzmir’de tatil yapacaksanız, kendinizle vakit geçirmek için Çeşme’de gizli kalmış 5 koyu ziyaret etmeyi unutmayın.

Paşalimanı Koyu

Paşalimanı Koyu.
Paşalimanı Koyu.

Ege’nin bütün güzelliklerini yansıtan Paşalimanı Koyu, Çeşme’nin en güzel koylarından biri. Çeşme’ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan koyda hem denize girebiliyor hem de kamp yapabiliyorsunuz. Koydaki plaj halk plajı olarak geçse de içerisinde özel işletmeler de bulunuyor. Plajı yer yer çakıllı ve kumlu bir yapıya sahip. Eğer çakıldan hoşlanmıyorsanız, kumlu olan kısımları tercih edebilir ya da denize koydaki iskeleden girebilirsiniz. Denizi ise sizi hayrete düşürecek derece turkuaz renkte. Oldukça berrak olan suyun içerisini rahatlıkla görebilirsiniz. Denizin seviyesi ise oldukça sığ. Bu nedenle bu koy çocuklu aileler için de oldukça güzel bir destinasyon. Toplu ulaşım ya da özel araçla gelebileceğiniz bu harika koy sakin, huzurlu ve dinlendirici bir gün geçirmek isteyenler için birebir.

Boyalık Koyu

Kumlu plajı ve cam gibi mavi denizi ile Boyalık Koyu, Çeşme’de diğer koylara nispeten sakin olan koylardan biri. Koy, Çeşme’nin kuzeyinde Çeşme ile Ilıca arasında yer alıyor. Koyda yaklaşık 4 kilometre uzunluğa sahip kumlu bir plaj bulunuyor. Ilıca Plajı özelliklerini taşıyan, kumları yumuşacık bu plajda güneşin tadını rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Turkuaz rengindeki denizi ise oldukça temiz ve berrak. Öyle ki yüzerken size eşlik eden küçük balıkları görebilirsiniz. Özellikle yumurtlama döneminde balık ve denizatlarını görme ihtimaliniz çok yüksek. Denizin derinlik yapısı ise oldukça sığ. Bu nedenle yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için bu koy oldukça elverişli. Plajda önceleri herhangi bir otel ya da pansiyon bulunmuyordu. Şimdilerde açılan oteller ile bilinirliği artsa da hala sakin denebilecek koylardan biri.

Hacettepe Koyu

Hacettepe Koyu.
Hacettepe Koyu.

Çeşme’nin en bilindik yerinde gizli kalmış bir hazine… Hacettepe Koyu, Çeşme’nin en ünlü koylarından olan Ayayorgi Koyu’nun biraz ilerisinde. Ayayorgi Koyu’nun gölgesinde kalan Hacettepe Koyu, ona istinaden oldukça sakin ve huzurlu. Kumlu bir plaja sahip olan koyda rahatça dinlenebilir, güneşlenebilir, denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Deniz demişken, harika berrak ve ılık bir su sizi bekliyor. Ayrıca, yapısı sığ bir deniz ve dalga almıyor. Yani çocuklar ve yeni öğrenenler için oldukça uygun. Harika sahilde güneşlendikten sonra, kendinizi denize atıp serinleyebilirsiniz. Koyda özel bir işletme de bulunuyor. Buradan tuvalet, yemek, şezlong gibi ihtiyaçlarınızı görebilirsiniz. Popüler bir koydan alabileceğiniz tüm hizmet ve kaliteyi alabileceğiniz bu koy, sakin yapısı ve doğal güzellikleriyle hem dinlenmenizi sağlıyor hem de deniz tatilinizi keyifli geçirmenize imkan tanıyor.

Kocakarı Plajı

Çeşme’ye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Dalyan mahallesinde bulunan Kocakarı Plajı, gelenlerin bir daha vazgeçemediği Çeşme’nin huzurlu koylarından biri. Sakin ve bol dinlenmeli bir tatil arayanlar için birebir olan bu koy, doğa ile iç içe harika vakit geçirebileceğiniz bir yer. Sahil ve deniz tabanı yer yer taşlı ve kumlu. Taşlar çok fazla rahatsızlık vermese de yanınızda deniz ayakkabısının bulunmasında fayda var. Denizi oldukça temiz ve berrak. Ayrıca mavisi gönlünüzü çalabilir. Suyu diğer koylara göre daha serin olan Kocakarı Koyu’nda sıcaktan bunalınca serinlemek garanti. Denizi sığ olan koyda iyi yüzme bilmeyenler ve çocukla kolaylıkla yüzebilir. Plajın içerisinde yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayacak bir kafe bulunuyor. Dilerseniz buradan şezlong da kiralayabilirsiniz. Tuvalet ve giyinme kabinleri de bulunuyor ancak ücretli.

Sağlık Plajı

Sağlık Plajı.
Sağlık Plajı.

Koyların arasında en ıssızı belki de Sağlık Koyu… Burası Çeşme Limanı’na gittikten sonra hemen ilk koyda yer alıyor. Tamamen doğa ile kalacağınız koyda, plaj kumluk. Denizin tabanında da bulunan yumuşacık kumlar ziyaretçilerine büyük kolaylık sağlıyor. Sıcak havada denizi masmavi, berrak olan koyda yüzmek size çok iyi geliyor. Koy, sahili ve denizi kumlu olduğu için çocuklu aileler için de uygun. Çocuğunuz plajda kale yaparken ya da denizde eğlenirken siz de sahile koyduğunuz sandalyenizde soğuk içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. İçecek demişken, bu koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. O nedenle yiyecek, içecek gibi ihtiyaçlarınız için tedarikli gelmeniz gerekli. İşletme bulunmadığı için şezlong, şemsiye, kabin gibi ihtiyaçlarınızı da karşılayamıyorsunuz. Bu durum size biraz zor görünebilir ancak bu koyun bu kadar el değmemiş ve güzel kalmasının en büyük nedeni bu. Doğada eşsiz bir deniz keyfi!